Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
HIZLANDIRILMIŞ VE DOĞAL YAŞLANDIRMANIN ÇAM KABUĞU VE KOZALAĞINDAN ÜRETİLEN KOMPOZİT MALZEMELERİN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
2023
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gerek odun gerekse diğer lignoselülozik malzemeler açık havada kullanıldıklarında güneş ışınları başta olmak üzere birçok etkilere maruz kalırlar. Bu malzemelerin daha uzun süre kullanılabilmeleri için bu etkilerin sonuçlarının bilinmesi gerekir. Bu çalışmada, perlit katkılı çam kabuğu ve kozalaklarından yapılan kalıplanmış kompozit malzemelerin hızlı (UV ışın altında) ve doğal yaşlandırma sonucu renk, parlaklık, kütle kaybı ile bazı fiziksel ve mekanik özelliklerinin malzeme içeriğindeki hammaddelerin parçacık büyüklüğü ve perlit oranıyla değişimi araştırılmıştır. Sonuçlara göre, yaşlandırma testi sonrasında toplam renk farkı değerleri için farklı renk değişimi ve yüksek renk değişimi kriterlerine rastlanılmamış; fakat yapay yaşlandırmanın L*, a* ve b* parametrelerini değiştirici etkide bulunduğu tespit edilmiştir. UV yaşlandırma sonrası A grubu malzemeler hariç tüm malzemelerin basınç dayanımının ve yoğunluğunun azaldığı; toprak testi sonuçlarına göre UV öncesi kütle kayıplarının büyük farklılıklar gösterdiği ve en fazla kaybın kozalak içeren örneklerde olduğu ölçülmüştür. UV muamelesinin kütle kaybı açısından tüm örneklerde birbirine yakın etki ettiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Accelerated and Natural Aging On Some Properties Of Composite Materials Produced From Pine Bark and Cones
2023
Yazar:  
Özet:

Both wood and other lignocellulosic materials are exposed to many factors, particularly sunlight, when they are used outdoors. In order for these materials to be used for a longer period, the results of these effects need to be known. In this study, the changes in color, gloss, mass loss, and some physical and mechanical properties of molded composite materials made from perlite-added pine bark and cones were investigated as a function of the particle size of the raw materials and the perlite content under rapid (under UV) and natural aging. According to the results, no different color change or high color change criteria were found for total color difference values after the aging test. Additionally, it was found that artificial aging had a changing effect on the L*, a*, and b* parameters. After UV aging, except for Group A materials, the compressive strength and density of all materials decreased. Based on soil test results, significant differences were observed in mass losses before UV, and the highest loss was measured in the samples containing cones. It was determined that the effect of UV treatment on mass loss was similar for all samples

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 200
Atıf : 54
2023 Impact/Etki : 0.136
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi