Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Kuşburnu Odun Çeliklerinin Köklenmesi Üzerine Bazı Ortam ve Uygulamaların Etkisi
2021
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma, 2019 yılının Ocak-Mart ayları içerisinde yürütülmüştür. Çalışmada daha önce Tokat ilinde seleksiyon yolu ile elde edilmiş olan Rosa dumalis L. türüne ait kuşburnu genotipinin (MR-46) odun çelikleri kullanılmıştır. Ocak ayının ortasında alınmış olan odun çelikleri, kontrol, IBA (2000 ppm), içeriğinde Pseudomonas fluorescens, Paenibacillus polymyx, Bacillus megaterium ve Pantoea agglomerans baktari ve IBA+bakteri ile muamele edildikten sonra torf, perlit ve torf+perlit karışımlarından (1:1) oluşan köklenme ortamlarına dikilmiştir. Köklenme ortamında iki ay süreyle tutulan çelikler sökülerek kalluslenme oranı, köklenme oranı, kök sayısı, kök uzunluğu ve kök toplam kuru madde oranları belirlenmiştir. Araştırma sonucunda en yüksek kallus oluşum oranı %70.08 ile perlit ortamında bakteri ile muamele edilen çeliklerden ve en yüksek köklenme oranı ise %57.70 ile torf+perlit ortamında IBA ile muamele edilen odun çeliklerinden elde edilmiştir. En yüksek kök sayısı 7.33 adet/çelik ile torf ortamında IBA ile muamele edilen çeliklerden en yüksek kök uzunluğu 8.33 cm ile torf+perlit ortamında IBA ile muamele edilen çeliklerden ve en yüksek kök kuru madde oranı (%40.40) perlit ortamında IBA ile muamele edilen çeliklerden elde edilmiştir. Kök oluşum oranları üzerine uygulama ve ortamların ortalamaları arasındaki fark önemli bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The impact of some environments and applications on the root of wooden steels
2021
Yazar:  
Özet:

The study was conducted in January-March 2019 months. The study used wooden steel of the Rosa dumalis L. genotype (MR-46) which was previously obtained by selection in the province of Tokat. The wooden steels taken in the middle of January, control, IBA (2000 ppm), contained in Pseudomonas fluorescens, Paenibacillus polymyx, Bacillus megaterium and Pantoea agglomerans bacteria and after being treated with IBA+ bacteria, were planted in rooted environments consisting of torf, perlit and torf+perlit mixture (1:1). Stainless steel kept in the root environment for two months is dissolved by determining the root rate, the root rate, the root number, the root length and the root total dry material rates. The study found that the highest rate of kallus formation was 70%. The highest root rate is derived from steel treated with bacteria in the perlit environment with 8 and the highest root rate is derived from wooden steel treated with IBA in the torf + perlit environment with 57.70. The highest number of roots is 7.33 pieces/steel from steel treated with IBA in the torf environment; the highest root length is 8.33 cm from steel treated with IBA in the torf+perlit environment and the highest root dry material ratio (40.40%) from steel treated with IBA in the perlit environment. The difference between the average and the average of the environment on the root formation rates was found significant.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.643
2023 Impact/Etki : 0.153
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi