Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Preterm ve Term Yenidoğanlarda İlk Banyo Zamanlarının ve Farklı Banyo Yöntemlerinin Termoregülasyona Etkisi: Sistematik Derleme
2020
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmanın amacı, deneysel/yarı deneysel ve randomize kontrollü yapılmış çalışmalarda preterm ve term yenidoğanlarda ilk banyo zamanlarının ve farklı banyo tiplerinin termoregülasyona etkisini incelemektir. Tarama, Nisan 2020- Mayıs 2020 tarihleri arasında PUBMED ve EBSCO elektronik veri tabanlarında ingilizce olarak yapılmıştır. Taramalarda, "newborn" and "bath" or "thermoregulation" anahtar sözcükleri kullanılmış olup, veri tabanında belirlenen dahil edilme kriterleri kullanılarak çalışmalar filtrelenmiştir. Çalışmaların seçiminde dahil etme ve dışlanma kriterleri PICOS yöntemi temel alınarak oluşturulmuştur. Çalışmaya, deneysel/yarı deneysel ve randomize kontrollü olmak üzere 11 çalışma dahil edilmiştir. Sistematik derlemede yer alan çalışmalarda oda ısısı 26-27oC, banyo suyu sıcaklığı ise 37-38oC arasında değişmiştir. Çalışmalarda, preterm ve term yenidoğanlarda banyo zamanının doğum sonrasında 3-24 saat arasında yapıldığı, preterm ve term yenidoğanlarda banyonun vücut sıcaklığını düşürdüğü, pretermlerde küvet banyo yönteminin vücut sıcaklığını korumada silme banyodan daha etkili olduğu, preterm yenidoğanların vücut sıcaklığının korunmasında sarmalama banyonun silme banyodan daha etkili bir yöntem olduğu gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The effect of the first bathing times and different bathing methods on thermoregulation in newborns: systematic assembly
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to study the impact of the first bathing times and different types of bathing on thermoregulation in preterm and term newborns in experimental/semi-experimental and randomized controlled studies. The scan was conducted in English in the electronic databases of PUBMED and EBSCO between April 2020 and May 2020. In the scans, the keywords "newborn" and "bath" or "thermoregulation" were used, and the studies were filtered using the inclusion criteria specified in the database. The criteria for inclusion and exclusion in the selection of studies are created on the basis of the PICOS method. The study included 11 studies, including experimental/semi-experimental and randomized controlled. During the study, the room temperature varied between 26-27oC and the bathing water temperature between 37-38oC. Studies have shown that the bath time in preeterm and term newborns is made between 3-24 hours after birth, that the bath time in preeterm and term newborns is lowered body temperature, that the bath method in preeterm is more effective than the cleaning bath in preserving body temperature, that the cleaning bath is more effective than the cleaning bath in preserving body temperature of preeterm newborns.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.170
Sakarya Tıp Dergisi