User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 9
 Views 21
 Downloands 3
Osmaniye İli’nin Turizm Potansiyeli
2017
Journal:  
Current Perspectives in Social Sciences
Author:  
Abstract:

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye ekonomisi açısından da önemli bir faaliyet olan turizm, ülkemizde ki birçok şehir için geliştirilmesi gereken unsurların başında gelmektedir. Son dönemlerde ülkemize gelen turistlerin deniz turizmine yönelik tercihlerini belirli düzeylerde korunmuş, doğal ve kültürel çevre şartlarını bir arada karşılayabilen alanlara yoğunlaştıkları görülmektedir. Bu alanda ki yeni arayışlar geleceğin turizm faaliyetlerinde doğal ve kültürel imkânların, özellikle ülkemiz turizminde gelecek dönemlerde daha ön planda olacağını göstermektedir. Türkiye’de pek çok doğal ve kültürel potansiyele sahip alanlar, geleceğin turizm alanları olarak gelişmeyi beklemektedir. Özellikle Anadolu topraklarının yerleşim tarihine bakıldığında çok eski tarihi dönemlere inen, 100’e yakın medeniyetin kurulduğu, bünyesinde tarihi, kültürel ve doğal birçok turizm zenginliğini bulundurmaktadır. Bu nedenle ülkemizde arkeolojik ve tarihi yapılarla dolu şehirler ve çevreleri birçok kültürel zenginliği, turizm açısından değerlendirilebilir durumdadır. Türkiye’nin Turizm Coğrafyası içerisinde, Anadolu da ortalama bir turizm konumuna sahip olan Osmaniye ili, 3000 yıllık tarihi yerleşim geçmişi ile tespit ve tescili yapılmış 26 kale, 113 sit alanı, 8 adet ören yeri, 30 adet höyük alanı ve ülkemizin ilk açık hava müzesi olan Karatepe-Aslantaş Müzesi ile kültürel zenginliğini kanıtlayan birçok tarihi esere sahiptir. Bu özellikleri ile kültür turizminin yanında uygun coğrafi konumu, yer şekilleri ve iklim özellikleri ile birlikte, Osmaniye ilinin doğal güzellikleri de turizm açısından önemli unsurlar barındırmaktadır. Bu özellikleri nedeniyle, ilde kuş ve kelebek gözlemciliği, foto safari, doğa yürüyüşü ve dağ turizmi, yaban hayatı gözlemciliği, off-road turizmi, botanik ve endemik tür turizmi, yayla turizmi, sportif olta balıkçılığı, akarsu turizmi, Hava sporları turizmi, av turizmi, kamp ve karavan turizmi, özel ilgi turizmi gibi birçok doğa turizmi ve eko turizm imkânlarına sahip fonksiyonları bulundurmaktadır. Bu çalışma kapsamında Osmaniye’de geçmişten günümüze turizm faaliyetlerinin mevcut durumu ve geliştirilmesi için yapılması gerekenlerin tespit edilerek,  gerekli turistik alt yapının oluşturulması, şehrin etkili bir şekilde tanıtımının yapılması ile şehrin ekonomik açıdan kalkınması oldukça önemlidir.  Osmaniye ve çevresiyle ilgili yapılan literatür ve etüt çalışmaları sonucunda elde edilen verilerin değerlendirilmesi yapılarak, çalışma sahasında ki belirlenen sorunlar ile var olan mevcut imkânlar belirlenerek turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik çeşitli öneriler getirilmiştir.  

Keywords:

null
2017
Author:  
0
2017
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Current Perspectives in Social Sciences

Field :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.402
Cite : 9.012
Current Perspectives in Social Sciences