Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Sosyal Yardım Politikalarının Genel Görünümü
2023
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma yoksulluk ile mücadelede ortaya konulan temel sosyal yardım uygulamalarını ele almakta olup aynı zamanda dünyadan seçilmiş bazı ülkelerin verileriyle bir karşılaştırma sunmaktadır. Dönemsel olarak ortaya çıkan kriz durumlarında kamu sosyal harcamalarının artış göstermesi özellikle de Covid-19 pandemi dönemindeki harcamaların seyri de ele alınmaktadır. Birçok sosyal yardım uygulaması bulunmakla birlikte sosyal yardımların Türkiye’de evrensel bağlamdan uzak gelir tespitine dayalı ve tortusal olarak sürdürüldüğü görülmektedir. Ortaya konulan kamu sosyal politikalarında sosyal yardımların evrensel bir noktaya taşınması, yoksulluğun önlenmesi ve gelir adaletinin sağlanması adına yeni uygulamaların daha fazla inşa edilmesi gerekmektedir. Sağlanan sosyal yardımların bireyleri özgürleştirici yönü güçlendirilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Overview Of Social Aids Policies
2023
Yazar:  
Özet:

This study examines the main social aid practices in the fight against poverty and also presents a comparison with data from some selected countries around the world. The increase in public social expenditures in periodic crisis situations, especially the course of expenditures during the Covid-19 pandemic period, is also discussed. Although there are many social aid practices, it is seen that social aid in Turkey is based on income determination and sedimentary, far from the universal context. In public social policies, it is necessary to move social aid to a universal point and to build more new practices in order to prevent poverty and ensure income justice. The emancipatory aspect of the social aids provided should be strengthened.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 688
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal