Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
PELVİK APSE İLE KARIŞAN LOW GRADE MÜSİNÖZ NEOPLAZİLİ APENDİKS OLGUSU
2014
Dergi:  
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

This case report shows that appendix cancer may mimic gastrointestinal pathologies as well as genitourinary pathologies. A female, 42 years old (G5P2A1C2) patient was admitted to the clinic with groin pain. Pelvic ultrasonography revealed a dense adnexal mass of 98x26 mm on the right. Since general surgical pathology was not considered after the patient’s preoperative general surgery consultation, exploratory laparotomy was performed. The uterus and bilateral ovaries appeared normal, but the apppendix was enlarged, 15x5 cm in size. Appendectomy was performed by the general surgeon and the histopathology of the specimen resulted as low grade musinous neoplasia. Appendiceal tumors account for less than 0.4% of neoplasias in the gastrointestinal tract. They are found in less than 2% of appendectomies. Gynecologists evaluating masses in the right lower abdomen should consider the appendiceal masses in the differential diagnosis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 708
Atıf : 899
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi