Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 9
5- Balkan Savaşları’ndan Sonra Selanik Musevileri (1912-1943)
2013
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Balkan Savaşları ile Yunanistan’ın hakimiyetine geçen Selanik’teki Musevi nüfusun durumunu incelemektedir. Yunanistan’ın Yunanlılar için homojen bir ulus devlet kurma politikası Selanik’de Yunan Devletinin sistematik bir Musevi karşıtlığı ve ayrımcılığını uygulamaya koymasını beraberinde getirmiştir. Yunanlıların Selanik’i ele geçirmeleri ile şehir nüfusunda en önemli iki unsur olan Müslüman ve Museviler birçok zulüm, ve şiddete maruz kalmış bu yüzden Müslümanlarla birlikte Museviler de güvenli olarak gördükleri Osmanlı topraklarına göçe başlamışlardı. Selanik’te kalan Museviler de 1943’teki Alman işgali sırasında ölüm kamplarına gönderilmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

selanic inventors after 5 ball battles 19121943
2013
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

this study examines the state of the musevi population in the selanik, which passed the domination of the gynesia with the wars of the jealousy, a homogenous nation state-building policy for those who have been obeyed in the selanik, and the inventories of the state in the city population were the most important two elements in the city population with the selanik, and the inventories of the state were exposed to many zulüms and violence, so they were sent to the victims of 1943 invaders

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 394
History Studies