Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 20
Investigation the Effects of Different Doses Organic Fertilizers and Phosphate Solubilizing Bacterias on Yield and Nutrient Contents in Chickpea (Cicer arietinum L.)
2015
Dergi:  
International Journal of Secondary Metabolite
Yazar:  
Özet:

The study was conducted to determine the effect of phosphate solubilizing bacteria (N2; Bacillus megaterium M-3, TV-6I; Cellulosimicrobium cellulans, TV-34A; Hafnia Alve, TV-69E; Acetobacter pasteurianus and TV-83F; Bacillus cereus) and organic fertilizer (0, 10 and 20 ton / ha) on the seed yield and nutrient content of chickpea under field conditions in 2010 and 2011 growing seasons. Phosphate solubilizing bacteria used in this study were determined by the separate investigation conducted in chamber room by using ten phosphate solubilizing bacteria and organic fertilizer (control, %5,%10). The tiral were laid out with a factorial design in randomized complete block with three replications. In this study, plant height, primary branches, secondary branches and number of pods per plant, number of seeds per pod, grain yield and biological yield and nutrient content of stem and seed were determined. According to the results of the study bacteria applications increased significantly biological and seed yield. Bacteria applications without organic fertilizer increased nutrient contents of seed and steed except cupper content. In case of inoculation with organic fertilizer provided more increases in biological and seed yields. The highest seed yield were obtained from application of 20 ton/ha + N2 (Bacillus megaterium M-3) with 1020 kg/ha and 1793 kg/ha in 2010 and 2011 years, respectively. Bacteria without organic fertilizer application were more active in terms of phosphorus uptake in both years.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












International Journal of Secondary Metabolite

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Secondary Metabolite