Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 86
 İndirme 18
Matlab/Simulink ile Bipolar ve Unipolar PWM Kontrol Tekniklerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Farklı kaynaklardan elde edilen DC gücü genliği ve frekansı ayarlanabilen AC güce dönüştürebilen güç elektroniği devrelerine inverter adı verilmektedir. AC çıkış gerilimi anahtarlara uygulanan DC gerilimin uygun şekilde anahtarlanmasıyla elde edilmektedir. Anahtarların sürülmesi amacıyla kullanılan en popüler yöntem PWM tekniğidir. Bu çalışmada, inverter devrelerinde güç katındaki yarı iletken elemanların anahtarlanması amacıyla yaygın olarak kullanılan taşıyıcı tabanlı sinüzoidal PWM yöntemlerinden bipolar ve unipolar PWM kontrol teknikleri üstünlükleri yönünden incelenmiştir. Her iki kontrol tekniği Matlab/Simulink ortamında taşıyıcı ve referans sinyaller kullanılarak modellenmiş ve oluşturulan tek fazlı tam köprü inverter devresi üzerinde uygulanarak benzetim çalışmaları yapılmıştır. Çıkış gerilim sinyalinin kalitesi bakımından farklı modülasyon indekslerinde gerçekleştirilen benzetim çalışmaları sonucunda, unipolar PWM tekniğinin bipolar PWM tekniğine göre daha etkili olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Compare Matlab/Simulink and Bipolar and Unipolar PWM Control Techniques
2021
Yazar:  
Özet:

The power electronics circuits that can convert the DC power width and frequency from different sources can be adjusted are called the inverter. AC output voltage is obtained by proper switching of the DC voltage applied to the keys. The most popular method used for the drawing of keys is PWM technique. In this study, the advantages of bipolar and unipolar PWM control techniques from the carrier-based sinusoidal PWM methods that are widely used for the purpose of switching the semiconductor elements under power in inverter circuits were studied. Both control techniques have been modeled with the use of the carrier and reference signals in the Matlab/Simulink environment and the creation of a single-phase full-bridge inverter circuit. As a result of comparison studies performed in different modulation indices in terms of output voltage signal quality, the unipolar PWM technique has been shown to be more effective than the bipolar PWM technique.

Anahtar Kelimeler:

Comparative Study Of Bipolar and Unipolar Pwm Control Techniques Using Matlab/simulink
2021
Yazar:  
Özet:

Power electronic circuits that can convert DC power obtained from different sources into AC power with adjustable amplitude and frequency are called inverters. The AC output voltage is obtained by properly switching the DC voltage applied to the switches. The most popular method for driving switches is the PWM technique. In this study, bipolar and unipolar PWM control techniques, which are widely used carrier-based sinusoidal PWM methods for the switching of the semiconductor elements on the power stage in inverter circuits, have been investigated in terms of their advantages. Both control techniques have been modeled using carrier and reference signals in Matlab/Simulink environment and simulated by applying them on a single phase full bridge inverter circuit. As a result of the simulation studies performed in different modulation indexes in terms of the quality of the output voltage signal, it has been found that the unipolar PWM technique is more effective than the bipolar PWM technique. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.566
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi