Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 70
 İndirme 13
“YAVAŞ KENT”İN OTANTİKLİK/ÖZGÜNLÜK BAĞLAMINDA KENT PAZARLAMA STRATEJİSİ OLARAK OKUNMASI
2020
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, yavaş kent hareketinin son dönem küreselleşme söylemi ile uyumlu bir kent pazarlama stratejisi olarak görülüp görülemeyeceği sorusunun cevabını aramak üzerine kuruludur. Bu amaçla yavaş kent hareketi, küreselleşme sürecinde kent pazarlama stratejileri ve söz konusu stratejilerin küçük yerleşimler için ağırlıklı olarak turizm üzerinden yürütülmesi bağlamında değerlendirilmektedir. Kentler farklılıklarını bir tanınma nesnesi haline getirerek kendilerini özgün kılan değerlerini piyasalaştırmaktadırlar. Otantiklik/özgünlük kavramı modern seyahatleri motive eden kültürel olarak kabul edilmiş bir ilke konumuna gelmiştir. Kentlerin kendi özgün karakterinin sürdürülebileceği ve aynı zamanda sakinlerinin yaşamaktan zevk alabileceği daha iyi bir çevreye sahip olacağı kentler yaratmak amacı ile 1999 yılında kurulan Yavaş Kentler Birliği’nin üyesi kentler bugün de sahip oldukları özgün kaynakları ile cazibe merkezi haline gelmişlerdir. Yerel kalkınma stratejilerinin çehresi 70 sonrası dönemde değişmiştir. Bu değişiklik çerçevesinde kentler için kolaylık sağlayacak ara çözümlerden biri olarak bir ağa (city network) üye olmak ve bu çerçevede kentin tanınılırlığını artırarak pazarlamak bir yöntem olarak belirginleşmiştir. Yavaş kent ağları bu amaçla oluşturulmamış olmuş olsa bile, bu ağa dâhil olan birçok kent, bu ağı cazibe merkezi olmalarını sağlamanın yöntemlerinden biri ve marka değeri taşıyan bir etiket olarak görmeye ve kullanmaya çalışmaktadır.  Kent yönetimleri de bu ağı kent pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak kullanmaktadırlar.

Anahtar Kelimeler:

The "YAVAŞ CITY" in the authentic/independent connection to the city marketing strategy
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to see whether theaslow movement can be seen as a city marketing strategy in line with the discourse of globalization. Cittaslow movement, city marketing strategies in the process of globalization and the evaluation of these strategies in the context of tourism are the main discussion topics of this paper. The concept of authenticity/originality became a culturally accepted principle which motivates modern travels. The cities of Cittaslow movement, which were established in 1999 to create cities where the original characters of the cities could be sustained, have become centers of attraction with their original resources.

Anahtar Kelimeler:

The Evaluation Of “ Cittaslow” In Terms Of City Marketing Authenticity/ Originality
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to see whether the cittaslow movement can be seen as a city marketing strategy in line with the discourse of globalization. Cittaslow movement, city marketing strategies in the process of globalization and the evaluation of these strategies in the context of tourism are the main discussion topics of this paper. The concept of authenticity/originality became a culturally accepted principle which motivates modern travels. The cities of Cittaslow movement, which were established in 1999 to create cities where the original characters of the cities could be sustained, have become centers of attraction with their original resources. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 957
Atıf : 5.406
2023 Impact/Etki : 0.198
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi