Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
Kendiliğinden Yerleşen Hafif Betonda Mermer Tozu Kullanımının Araştırılması
2022
Dergi:  
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, doğal kaynaklarımızdan biri olan Nevşehir bölgesine ait asidik pomza agregası ile Kırşehir bölgesinden elde edilen endüstriyel atık olan atık mermer tozunun kullanılması sonucu kendiliğinden yerleşen hafif beton üretilmesi amaçlanmaktadır. çimento ikame malzemesi olarak farklı oranlarda (%0, %5, %10 ve %15). Çalışma sonucunda fiziksel ve mekanik olarak kendiliğinden yerleşen hafif betondan üstün bir yapı malzemesi elde edilmesi hedeflenmiştir. Bu kapsamda, kendiliğinden yerleşen hafif betonların taze ve sertleşmiş özellikleri araştırılmıştır. Taze beton özelliklerini belirlemek için; taze beton birim ağırlık, çökme-yayılma, V hunisi, L kutu ve U kutu testi ve taze beton birim hacim ağırlık testi yapılmıştır. Sertleşmiş beton özelliklerini belirlemek için su emme, kuru birim ağırlık testi, basınç dayanımı testi, yarmada çekme dayanımı testleri uygulanmıştır. Çalışma sonucunda; %15 mermer tozu kullanımının uygun olacağı kendiliğinden yerleşen hafif beton üretiminde kullanılmasında bir sakınca olmadığı belirlenmiştir. Mermer tozu gibi endüstriyel atıkların beton üretiminde kullanılması hem çevre kirliliği hem de sürdürülebilirlik açısından önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, it is aimed to produce self-compacting lightweight concrete as a result of using acidic pumice aggregate belonging to Nevşehir region, which is one of our natural resources, and waste marble dust, which is industrial waste and obtained from Kırşehir region, at different rates (0%, 5%, 10% and 15%) as cement substitute material. As a result of the study, it is aimed to obtain a building material that is superior to the self-compacting lightweight concrete in physical and mechanical terms. In this context, the fresh and hardened properties of self-compacting lightweight concretes were investigated. To determine the fresh concrete properties fresh concrete unit weight, slump-sprawl, V funnel, L box and U box test and fresh concrete unit volume weight test were carried out. In order to determine the hardened concrete properties, water absorption, dry unit weight test, compressive strength test, splitting tensile strength tests were applied. As a result of the study it has been determined that there is no harm in using it in the production of self-compacting lightweight concrete, where the use of 15% marble powder will be appropriate. The use of industrial wastes such as marble dust in concrete production is important in terms of both environmental pollution and sustainability.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi