Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 1
INTERGENERATIONAL SOLIDARITY AND LIFE SATISFACTION IN ELDERLY
2018
Dergi:  
Turkish Journal of GERIATRICS
Yazar:  
Özet:

Introduction: Intergenerational solidarity is defined as social cohesion between generations or intergenerational cohesion between parents and children once the children grow up and create their own families. This study investigates the effect of intergenerational solidarity on life satisfaction in parents of adults. Materials and Method: The data were collected from parents of adults above 60 years of age. Participants in this study included 216 in parents of adults. The questionnaire used in this research consisted of 3 sections. The first section focussed on demographic information such as age, gender, marital status. In the second section, the Satisfaction With Life Scale (SWLS) developed by Diener et al was used to measure the parents" satisfaction with life. The third section comprised the two subscales given by Bengtson and Schrader in the Intergenerational Solidarity Scale: affectual and functional solidarity. Results: The average for affectual solidarity dimensions was 54.08, the average of functional solidarity dimensions was 12.26, the average of the standardised intergenerational solidarity scale was 66.35 and the average of the Satisfaction With Life Scale was 21.62. Conclusion: When the Satisfaction With Life Scale was compared with affectual solidarity in moderating a positive linear relationship, results were r=0.401, p<0.01. Between the Satisfaction With Life Scale and the standardised intergenerational solidarity average, a positive linear relationship was found to be insignificant (r=0.368, p<0.01).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of GERIATRICS

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 154
Atıf : 21
2023 Impact/Etki : 0.054
Turkish Journal of GERIATRICS