Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 10
KEKOVA ADASI 2012-2013 YILI SUALTI ARAŞTIRMALARINDA BULUNAN AMPHORALARIN TİPOLOJİK DEĞERLENDİRMESİ
2015
Dergi:  
OLBA
Yazar:  
Özet:

An underwater survey was carried out along the shore of the Kekova Island and its surrounding in 2012-2013. Besides the shipwrecks also in the settlement many archaeological finds such as pots for dailynuse and many amphorae were found. The discovery of commercial amphorae in high numbers and various types is of importance due to the fact that it indicates intense trade in the region. Thirtyfive forms of amphorae found in the underwater survey were classified typologically in eleven groups: Syrian-Palestine Region, Archaic-Classic Period Greek Amphorae, Hellenistic Period Greek Amphorae, Western Mediterranean-Italian Amphorae, Lustinia, Tripolitania, Cilician Region, Aegean Amphorae, Levantine Amphorae, Marmara and North African Amphorae. The amphorae found in the area indicate that marine trade was practiced in the region continuously from the 7t h century BC until the 7th century AD. Activity was intensified between the 4th and 7th centuries AD in Cilicia, the Levantine and North Africa. It is deduced that the Kekova Region was an important centre where almost all Mediterranean trade activities can be observed continuously from the Archaic Period until the Late Antique Period due to the fact that it was located in the middle of the east-west marine trade route along the southern coast of Anatolia.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










OLBA

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 17
Atıf : 5
OLBA