Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 82
 İndirme 5
G7 ülkelerinin bilgi performanslarının analizi: COCOSO yöntemi ile bir uygulama
2021
Dergi:  
Journal of Life Economics
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, G7 ülkelerinin en son ve güncel olan 2020 yılı Küresel Bilgi Endeksi (GKI) bileşenlerine ait değerler üzerinden ülkelerin bilgi performansları COCOSO yöntemi ile ölçülmüştür. Araştırmada ayrıca GKI ve COCOSO yöntemi kapsamında tespit edilen performans değerleri ile bazı çok kriterli karar verme yöntemleri (ÇKKV: EDAS, TOPSIS ve GİA) ile tespit edilen ülkelerin bilgi performans değerleri arasındaki uyum durumu belirlenmiştir. Bulgulara göre, bilgi performans ortalama değerinin üstünde olan ülkelerin ABD ve İngiltere olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda ortalama değerin altında kalan Japonya, Kanada, Almanya, İtalya ve Fransa ülkelerinin diğer G7 grubu ülkeleri ile bilgi performansı açısından uyum sağlaması için Küresel Bilgi Endeksi bileşenlerine gerekli önemi vermeleri gerektiği sonucuna ulaşılmıştır. Diğer bir bulguya göre, GKI ve COCOSO yöntemlerinin birbirleri ve diğer ÇKKV yöntemleri ile uyum içinde olduğu gözlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of Knowledge Performance Of G7 Countries: An Application With The Cocoso Method
2021
Yazar:  
Özet:

In this research, the knowledge performance of the G7 countries was measured by the COCOSO method over the values of the latest and up-to-date Global Konwledge Index (GKI) components of the 2020 year. In the study, the harmony between the performance values determined within the scope of GKI and COCOSO methods and some multi-criteria decision making methods (MCDM:, EDAS, TOPSIS, and GIA) were determined. According to the findings, it has been determined that the countries with higher information performance average values are the USA and the England. In this context, it has been concluded that the countries of Japan, Canada, Germany, Italy and France, which are below the average value, should give the necessary importance to the components of the Global Knowledge Index in order to harmonize with other G7 group countries in terms of knowledge performance. According to another finding, it was observed that the GKI and COCOSO methods were in consistence with each other and with other MCDM methods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Journal of Life Economics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 283
Atıf : 698
2023 Impact/Etki : 0.318
Journal of Life Economics