Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 44
 İndirme 20
Özel Yetenekli Öğrencilerin e-Öykü Oluşturma Deneyimlerine Ait Görüşleri
2019
Dergi:  
Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitimde bilişim teknolojilerinin kullanılması bireylere çoklu ortam oluşturmalarına, öğrenmelerinde kalıcılığı ve akademik başarıyı arttırmaya, öğrenci ilgi ve motivasyonun artmasına yardımcı olmaktadır. Özel eğitime ihtiyacı olan özel yetenekli öğrencilerin eğitimlerinde bilişim teknolojilerinin kullanımı zenginleştirilmiş bir eğitim ortamı oluşturulmasını sağlamaktadır. Bu araştırmanın amacı; özel yetenekli öğrencilere zenginleştirilmiş bir eğitim ortamı sağlamak için bilişim teknolojileri dersinde “siber zorbalık” konusunun e-öykü (dijital öykü) yöntemiyle işlenmesi ve öğrencilerin e-öykü geliştirme konusunda görüşlerini almaktır. Araştırma 2018/2019 eğitim-öğretim yılında Samsun/Türkiye’de yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 15 özel yetenekli 4.sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak, araştırmacı tarafından hazırlanan ve açık uçlu üç sorudan oluşan bir görüşme formu kullanılmıştır. Verileri analiz etmek için tanımlayıcı analiz tekniği kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; öğrenciler e-öykü oluşturmayı zevkli, heyecanlı, ilginç ve farklı bulduklarını belirtmiştir. Özel yetenekli öğrenciler e-öykü yöntemini sözel derslerde kullanmayı daha uygun bulmuşlardır. E-öykü hazırlama sürecinde zamanı kullanma ve internet bağlantısı kopma dışında bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtmişlerdir. Araştırmanın alanyazına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Opinions of Special Talented Students on E-Story Creation Experiences
2019
Yazar:  
Özet:

The use of information technologies in education helps individuals create multiple environments, increase their learning sustainability and academic success, increase student interest and motivation. The use of computer technologies in the training of special skilled students in need of special training ensures the creation of an enriched educational environment. The objective of this research is to provide a enriched educational environment to specialized talented students in the course of computer technology to process the subject of "cybersecurity" by the e-history (digital story) method and to acquire students' views on the development of e-history. The study was conducted in the 2018/2019 educational year in Samsun/Turkey. The study group consists of 15 special skilled 4th-class students. As a data collection tool in the research, a conversation form was prepared by the researcher and made up of three open end questions. Identifying analysis techniques are used to analyze data. According to the research, students found the creation of e-historics pleasant, exciting, interesting and different. Special skilled students have found it more suitable to use the e-learning method in verbal courses. They said they did not experience any trouble in the process of preparing the e-book except the use of time and the breakdown of the internet connection. It is believed that the research will contribute to the field.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 313
Atıf : 525
2023 Impact/Etki : 0.185
Akdeniz Eğitim Araştırmaları Dergisi