Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
ANOM ve ANOMTR Testlerinin Performansları Bakımından Karşılaştırılması
2019
Dergi:  
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, tek yönlü Ortalamaların Analizi (ANOM) ve Transforme Edilmiş Ranklara Dayalı Ortalamaların Analizi (ANOMTR) testleri varyansları homojen normal olmayan dağılımlarda 1. tip hata olasılığı ve testin gücü bakımından karşılaştırılmıştır. Yapılan 100000 simülasyon denemesi sonucunda, dikkate alınan deneme koşulları ne olursa olsun ANOMTR testi bakımından gerçekleşen 1. tip hata olasılıkları % 4.50-5.50 içinde kalmıştır. Ancak ANOM testi bakımından gerçekleşen 1. tip hata olasılıklarının genel olarak bu sınırlar içerisinde kalmadığı görülmüştür. ANOM testinin dağılımın eğriliğinden ziyade, dikliğinden oldukça olumsuz etkilendiği tespit edilmiştir.  Varyanslar homojen olduğu sürece, dağılımın şekli ve tekerrür sayısı ne olursa olsun ANOMTR testi oldukça güvenilir sonuçlar vermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Compare the performance of ANOM and ANOMTR tests
2019
Yazar:  
Özet:

In this study, one-way average analysis (ANOM) and transformed ranks-based average analysis (ANOMTR) test variations were compared in terms of type 1 error probability and test strength in homogeneous non-normal distribution. As a result of the 100,000 simulation trial, the chance of type 1 error in the ANOMTR test, regardless of the test conditions taken into account, remained within 4.50 to 5.50%. However, the possibility of type 1 error in terms of the ANOM test has not been found to be within these limits. The ANOM test has been found to have a rather negative impact on its rigidity than on the curve of the distribution. As long as the variants are homogeneous, regardless of the form of distribution and the number of wheels, the ANOMTR test has given quite reliable results.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 344
Atıf : 1.517
2023 Impact/Etki : 0.286
Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi