Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 96
 İndirme 42
TÜRKÇE VE SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLERİNİN MEDYA OKURYAZARLIĞI EĞİTİMİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELERİ
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkçe ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin öğrencilere verdikleri medya okuryazarlığı eğitimi ile ilgili değerlendirmelerini ortaya koymaktır. Araştırmada Nitel Araştırma Yöntemi kullanılmıştır. Veri toplama aracıyla elde edilen verilerin analizinde “içerik analizi” tekniği kullanılmıştır. Türkçe ve Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin medya eğitimine yönelik değerlendirmeleriyle ilgili ulaşılan sonuçlar şu şekilde özetlenebilir; “Medya okuryazarlığı eğitimini gerekli görme durumu”yla ilgili öğretmenlerin %98.6’sının medya eğitimini gerekli gördüğü sonucuna ulaşılmıştır. Öğretmenlerin büyük bölümü medya okuryazarlığı eğitimi dersini gerekli görse de dersin okutulması sürecinde büyük problemlerle karşılaştıkları anlaşılmaktadır. Bu yöndeki değerlendirmeleri incelendiğinde öğretmenlerin medya okuryazarlığı eğitimi sırasında yaşadıkları problemlerin başında; araç gereçlerin yetersiz olması, idareci ve öğrencilerin medya okuryazarlığı eğitimine yönelik ilgisiz olmaları ve ders içeriklerinin yeterli düzeyde bilinmemesi geldiği belirlenmiştir. Öğretmenlerin büyük çoğunluğunun; medya okuryazarlığı dersinin, ihtiyaç duyulan ders materyallerinin/araç-gereçlerinin yeterli olduğu sınıflarda, öğrenci merkezli yöntem ve tekniklerle işlenmesi gerektiğini aktardığı belirlenmiştir. Yine değerlendirmelerde bulunan öğretmenlerin %88’inin, çalıştıkları eğitim kurumlarında medya okuryazarlığı eğitimi için yeterli araç-gerecin bulunmadığı için bu dersi okutamadıklarını aktardıkları belirlenmiştir. Bu sonuçlar MEB’e bağlı eğitim kurumlarında medya okuryazarlığı eğitimi dersi için yeterli bir hazırlığın yapılmadığını, seçmeli olan bu dersin çok da gerekli bir ders olarak görülmediğini göstermesi açısından önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Turkish and social information assessments of teachers' media readiness education
2017
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to show the Turkish and Social Information teachers their assessments regarding the media literature education they give to students. The research method has been used. In the analysis of data obtained by the data collection tool, the "content analysis" technique has been used. The results obtained regarding the assessments of teachers in the field of media education can be summarized as follows: 98.6 percent of teachers in the field of media literature have found that media education is necessary. The majority of teachers see the media literature training course necessary, but it is clear that they face major problems during the course of study. When the assessments in this direction are examined, the main problems that teachers experience during the media literature training is the lack of vehicle tools, the lack of interest in the media literature training of managers and students and the lack of knowledge of the course content. The vast majority of teachers have established that the media literature course should be processed by student-centered methods and techniques in classes where the required teaching materials/instruments are sufficient. 88% of the teachers in the evaluations said they were unable to study this lesson because they did not have enough tools for the training of media literature in the educational institutions they worked. These findings are important to show that there is no adequate preparation for the media literature training course in the MEB-related educational institutions, and that this facultative course is not considered a very necessary course.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research