Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Hyaluronat-Trehaloz Çözeltisinin Katarakt Cerrahisi Sonrası Oküler Konfor ve Gözyaşı Filmi İnstabilitesi Üzerine Etkisi
2020
Dergi:  
İzlek Akademik Dergi
Yazar:  
Özet:

Giriş ve Amaç: Katarakt cerrahisi sonrası trehaloz ve sodyum hiyalüronat çözeltisinin oküler konfor ve gözyaşı filmi instabilitesi üzerine etkilerini değerlendirmek.Gereç ve Yöntem: Bu prospektif çalışma Mayıs 2017 ve Ocak 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tek taraflı katarakt ameliyatı geçiren 18 yaş üstü hastalar çalışmaya alındı. Ameliyat öncesi tüm hastalara Schirmer testi ve gözyaşı filmi kırılma zamanı (TBUT) ölçümü yapıldı. Postoperatif 1. ayda oküler yüzey; Oküler Yüzey Hastalığı İndeksi (OSDI), Schirmer testi, TBUT ve kornea floresein boyaması kullanılarak değerlendirildi. Hastalardan kuru göz semptomlarının şiddetini (yabancı cisim hissi, yanma ve batma, gözlerini kapatma isteği, gözlerini kırpma sıklığı) görsel analog skalada (VAS) derecelendirmeleri istendi. Bulgular: Çalışma grubunda; Schirmer test sonuçlarında başlangıç ve postoperatif 1 ay arasında istatistiksel olarak anlamlı bir değişiklik görülmedi (p = 0.086), iki grupta da preoperatif TBUT değeri eşitti (her ikisi için 11 s, p> 0.05). Postoperatif 1. ayda TBUT değeri çalışma grubunda kontrol grubuna göre daha uzun saptandı (12 sn. 9 sn, p <0.001). Postoperatif 1. ayda OSDI skorları çalışma grubunda kontrol grubuna göre anlamlı olarak düşük bulundu (2.27'ye karşı 20, p <0.001). yabancı cisim hissi, yanma ve batma hissi çalışma grubunda kontrol grubuna göre anlamlı derecede düşük saptandı ( sırasıyla p = 0.002 ve p = 0.004). Floresein kornea boyama skorları da çalışma grubunda kontrol grubuna göre anlamlı olarak düşük bulundu (p = 0.005).Sonuç: Bu çalışma katarakt cerrahisi sonrası% 3 trehaloz ve% 0.15 sodyum hiyalüronat çözeltisinin kullanımının kuru göz semptomlarını azalttığını, gözyaşı filmi tabakasını stabilize ettiği ve kornea hücresi canlılığını arttırdığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of A Hyaluronate–trehalose Solution On Ocular Comfort and Tear-film Instability After Cataract Surgery
2020
Yazar:  
Özet:

Background and Aim: To evaluate the effects of trehalose and sodium hyaluronate solution on ocular comfort and tear-film instability after cataract surgery Materials and Methods: This prospective study was conducted between May 2017 and January 2018. Patients over the age of 18 years who underwent unilateral cataract surgery were included in the study. Preoperatively, all patients underwent Schirmer test and tear film break-up time (TBUT) measurement. At postoperative month 1, the ocular surface was evaluated using the Ocular Surface Disease Index (OSDI), Schirmer test, TBUT, and corneal fluorescein staining. patients were asked to rate the severity of their dry eye symptoms (foreign body sensation, burning and stinging, desire to close the eyes, increased blinking frequency) on a visual analogue scale (VAS). Results: The study group showed no statistically significant change in Schirmer test results between baseline and postoperative 1 month in the study group (p=0.086), Preoperative TBUT was equivalent in the two groups (11 s for both, p>0.05). TBUT at postoperative 1 month was longer in the study group than the control group (12 s vs. 9 s, p <0.001). At postoperative 1 month, OSDI scores were significantly lower in the study group than the control group (2.27 vs. 20, p<0.001) .Foreign body sensation and burning and stinging sensation were significantly lower in the study group than in the control group (p=0.002 and p=0.004, respectively). Fluorescein corneal staining scores were also significantly lower in the study group than in the control group (p=0.005) . Conclusion: This study indicates that 3% trehalose and 0.15% sodium hyaluronate solution reduces dry eye symptoms, stabilized tear film layer, and increased corneal cell viability after cataract surgery. Key words: Hyaluronate solution , trehalose solution , ocular comfort, tear-film instability

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İzlek Akademik Dergi

Dergi Türü :   Uluslararası

İzlek Akademik Dergi