Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Real-Time Classification Algorithm for Recognition of Machine Operating Modes by Use of Self-Organizing Maps
2004
Dergi:  
Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science
Yazar:  
Özet:

In this paper a new algorithm for classification and real-time recognition of different a-priorily assumed operating modes for construction machines is proposed. This algorithm utilizes the effectiveness of the Self-Organizing Maps (SOM) for creating the so called Separation Models, that are able to distinguish each operating mode separately. After training, these models are used in a real-time procedure, which calculates at each sampling time the minimal Euclidean distances from the current data point to a certain node of each SOM. Then the separation model (represented by a respective SOM) that has the least minimal distance to this data point defines the class of the current operating mode. Simulation results and extensive analysis, based on experimental data from a hydraulic excavator have shown that the proposed algorithm outperforms the standard one-model approach. It is faster in the terms of computation time for training and leads to a higher percentage of true recognitions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.879
Atıf : 1.406
2023 Impact/Etki : 0.016
Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science