Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 76
 İndirme 12
Müze Yönetiminde Dijital Dönüşüm: Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Kullanma Düzeyleri
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, müzeler dijital dönüşüm sürecindedir. Bu süreci iyi yönetebilen müzeler, tüketici algılarını ve duygularını takip etme ve analiz etme potansiyeline sahip olacaktır. Bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT), dijital dönüşümün önemli bir parçasıdır. Bu çalışma katılımcı teknolojiler bağlamında dijital teknolojiler ve müzeler arasındaki ilişkiyi ortaya koymayı amaçlamaktadır. Araştırmanın odak noktası, İstanbul’da yer alan özel müzelerin dijital dönüşüm sürecinin hangi aşamasında olduğunun analiz edilmesidir. Araştırma, müzelerin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma düzeylerini ölçümlemek için üç aşamadan oluşmuştur. İlk aşama olan ziyaret öncesi aşamada, müzelerin kurumsal web siteleri incelenmiştir. İkinci olarak ziyaret aşamasında, izleyicilere sunulan bilgi ve iletişim teknolojileri hizmetleri tanımlanmıştır. Son aşama olan ziyaret sonrası aşamada ise müzelerin sosyal medyadaki varlıkları tespit edilmiştir. Araştırma kapsamında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü denetiminde İstanbul’da hizmet veren müzelerin, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma düzeyleri incelenmiştir. Araştırma sonucunda müzeler, pasif, sosyal odaklı, ziyaret odaklı ve deneyim odaklı olmak üzere dört türde analiz edilmiştir. Araştırma kapsamına alınan 62 müzenin yüzde 24’ü pasif, yüzde 36’sı sosyal odaklı, yüzde 24’ü ziyaret odaklı ve yüzde 16’sı deneyim odaklı olarak tespit edilmiştir. Çalışmanın, İstanbul’da yer alan müzeler özelinde, dijital dönüşümün gerektirdiği değişimleri saptayarak ziyaretçilerin deneyimlerine daha fazla katılım sağlayacak yönetimsel bir iyileştirme süreci konusunda yol gösterici olacağı düşünülmektedir.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.101
Turkish Studies Social Sciences