Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 12
Taha Abdurrahman. Dini Amel ve Aklın Yenilenmesi (trc. Mehmet Emin Güleçyüz). İstanbul: Pınar Yayınları, 2019, 296 sayfa.
2021
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Düşünce tarihinin her büyük dönemecinde yapısökümüne uğratılıp yeniden inşa edilen ya da en azından kapsamlı bir şekilde revize edilen “akıl”, ihtisas alanı mantık olan Taha Abdurrahman’ın fikrî takip alanına daha ilk eserlerinden itibaren girmiştir. Aklın izini büyük bir tecessüsle süren bu düşünsel etkinlik Taha Abdurrahman’ın yazdığı her eserde kendisine ya sarihen, yani metnin gövdesinde açıkça yer alarak ya da zımnen, yani metnin semantik bütünlüğünü sağlayan arka plandaki istidlal mekanizmasında müsellem kabuller olarak başat bir yer bulmuştur. Yetiştiği muhitteki Arap düşünürlere Descartes’ın inşa ettiği aklın hâkim olması Taha Abdurrahman’ı akıl ve rasyonaliteye yönelik köklü eleştiriler yapmaya ve yeni tezler ortaya atmaya sevk etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

by Abdurrahman. Religious Action and Renewal of Mind (trc. I am sure to laugh. Istanbul: Pınar Publications, 2019, 296 pages.
2021
Yazar:  
Özet:

In every major period of the history of thought, the "intelligence", which has been structured and rebuilt or at least thoroughly revised, has entered the ideological field of logic, Taha Abdurrahman, from his early works. This thought activity, which takes the trace of the mind with a great testament, has found itself in every work written by Taha Abdurrahman, either by placing itself clearly in the body of the text, or by gymnen, i.e. in the background mechanism of the standalone, which provides the semantic integrity of the text, as a prime place as the acceptance of Muslims. The rule of the mind built by Descartes for the Arab thinkers in his creation has led Taha Abdurrahman to make root criticism of the mind and rationality and to reveal new theories.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Özet:

Deconstructed and reconstructed or at least extensively revised at every great turning point in the history of thought, "reason" has entered the intellectual field of Taha Abdurrahman, whose specialty is logic, from the very first works. This intellectual activity, which traces the mind with great intensification, has found a dominant place in every work written by Taha Abdurrahman, either explicitly, that is, by taking place in the body of the text, or implicitly, that is, as tacit assumptions in the background mechanism that provides the semantic integrity of the text. The dominance of the mind built by Descartes on the Arab thinkers in the area where he grew up prompted Taha Abdurrahman to make radical criticisms of reason and rationality and to put forward new theses.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 2.463
2023 Impact/Etki : 0.075
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi