Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 2
Kuzey Kore’nin Rejim Güvenliğinde Nükleer Silahların Rolü Üstüne
2021
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kuzey Kore, öncelikli amacı rejim güvenliğini sağlamak olan nükleer silahlara sahip bir devlettir. Nükleer silahlara rejim güvenliğinin destekleyici bir unsuru olarak önem veren Kuzey Kore, 2006 yılında ilk nükleer denemesini gerçekleştirmeden önce de rejim güvenliğini sağlayabilmiştir. Bu çalışmada, Kuzey Kore’nin rejim güvenliğini sağlayan unsurlar, ideolojik siyasi kültürünün temeli olan Juche ve askerî politikası olan Songun kavramları üzerinden açıklanmaktadır. Çalışma, Kuzey Kore’nin rejim güvenliğinin sağlanmasında nükleer kapasitenin asli değil tali bir unsur olduğunu iddia etmektedir. Kuzey Kore’nin nükleer silahlara sahip olmadan önce de rejim güvenliğini sağlamış olması, nükleer kapasitesi olmadan da rejimin varlığını sürdürebileceğinin en önemli göstergesidir. Bununla beraber, Kuzey Kore siyasi ve ideolojik sistemi göz önünde bulundurulduğunda, nükleer silahların rejim güvenliğinde büyük önem taşıyan, tamamlayıcı ve destekleyici bir konuma sahip olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

On The Role Of Nuclear Weapons In North Korea’s Regime Security
2021
Yazar:  
Özet:

North Korea is a nuclear weapon possessor state whose priority goal is regime security. As a state giving importance to nuclear weapons as a supportive element of regime security, North Korea was able to provide regime security before conducting its first nuclear test in 2006. In this study, the elements that ensure the regime security of North Korea are explained through the concepts of Juche, which is the basis of its ideological political culture, and Songun, which is its military policy. The study argues that nuclear capacity is not the key element to ensure North Korea’s regime security yet the secondary element. The most important indicator that the regime can survive without its nuclear capacity is the fact that North Korea has ensured regime security before it has nuclear weapons. Nevertheless, considering the political and ideological system of North Korea, it is seen that nuclear weapons have a great important, complementary and supportive position in regime security.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 321
Atıf : 1.711
2023 Impact/Etki : 0.434
Güvenlik Stratejileri Dergisi