Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Görüntüdeki Farklı Nesneyi Renk ve Şekil Özelliklerini Kullanarak Tespit Etme
2021
Dergi:  
Teknik Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada bir görüntü üzerindeki nesnelerden farklı olanı tespit eden iki farklı yöntem sunulmaktadır. İlk yöntemde görüntüdeki nesnelerin renk özellikleri kullanılmaktadır. İkinci yöntemde ise şekil özellikleri kullanılmaktadır. Öncelikle görüntü üzerindeki nesneler 2 girişli ve 6 çıkışlı bir yarışmacı öğrenme ağı ile kümelendirilerek belirlenmektedir. Sonra da sunulan yöntemlerden biri kullanılarak nesnelerden farklı olan tespit edilmektedir. Deneysel çalışmalarda 80 farklı nesne ve 160 farklı görüntü kullanılmıştır. Renk özelliklerini kullanan yöntem %90 başarı elde etmiştir. Şekil özelliklerini kullanan yöntem %73.75 başarı elde etmiştir. Elde edilen sonuçlar birbirleriyle karşılaştırılarak değerlendirilmiştir. Ayrıca yarışmacı öğrenme ağının kümelendirme performansı da ayrıyeten incelenmiştir. Gelecek çalışmalar hakkında öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Detection Different Object In Image Using Colour and Shape Properties
2021
Yazar:  
Özet:

In this study, two different methods which detect different one from objects in an image are presented. In the first method, colour properties of object in image are used. In the second method, shape properties of object in image are used. Firstly, objects in image are determined by clustering using a competitive learning network with 2 inputs and 6 outputs. Then, different one from objects is detected by using one of proposed methods. 80 different objects and 160 different images are used in experimental studies. The method using the colour properties achieved 90% success. The method using the shape properties achieved 73.75% success. Obtained results were evaluated by comparing each other. Also, clustering performance of competitive learning network was examined separately. Suggestions about future studies are presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Teknik Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 254
Atıf : 902
2023 Impact/Etki : 0.2
Teknik Bilimler Dergisi