Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
MOBILE ROBOT CONTROL WITH ANDROID DEVICE SENSORS BY USING ROS
2017
Dergi:  
Mugla Journal of Science and Technology
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, üzerinde Android işletim sistemi yüklü bir mobil cihaz yardımıyla 6 tekerlekli diferansiyel sürüşlü bir mobil robotun kontrolü ele alınmıştır. Literatürde, bu konuda tam manasıyla açık kaynaklı ve kapsamlı bir çalışma yapılmadığı görüldüğünden, örnek bir çalışma ortaya konmak istenmiştir. Mobil robot üzerinde ROS (The Robot Operating System) çatısı kurulmuş ve işlemlerin ROS üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanmışken, Android cihaz üzerinde ise ROS kütüphanelerinden yararlanılarak geliştirmeler yapılmıştır. Mobil robot üzerinden alınan kamera görüntüsü ve hesaplanan harita bilgisi ROS üzerinden Android cihaza aktarılırken, tam tersi yönde robotun sürüşünü kontrol eden veriler aktarılmaktadır. Mobil robot üzerinde kullanılan Raspberry Pi 2 mikrodenetleyicisi üzerinde Ubuntu işletim sistemi, ROS’un Indigo sürümüyle birlikte kullanılmıştır. Ayrıca Android cihaz üzerinde ivmeölçer ve dokunmatik duyargaları kullanılarak robotun kontrolü kullanıcı seçimine bırakılarak 2 farklı şekilde gerçekleştirilmiştir. Böylece mobil robot kontrolünün teleoperation modda efektif bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mugla Journal of Science and Technology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 301
Atıf : 175
2023 Impact/Etki : 0.05
Mugla Journal of Science and Technology