Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Avrupa Birliği’nin Kolektif Sektörel Çarpanları
2022
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Avrupa Birliği yekpare bir devlet olsaydı, hangi sektörlerin Üretim, İstihdam ve Gelir Çarpanları öne çıkardı sorusuna cevap aranmaktadır. Bu bağlamda tüm AB ülkelerinin en güncel verilerine sahip olduğu için World Input Output Database (WIOD; Timmer vd., 2015:575)’de yer alan 2014 yılı Girdi-Çıktı tabloları kullanılmıştır. Çalışma kapsamında AB’yi tek bir ülke halinde inceleyebilmek adına AB ülkelerinin her birine ait olan girdi-çıktı tabloları toplulaştırılmıştır. Toplulaştırma sonucunda elde edilen kümülatif girdi-çıktı tablosu ve 28 ülkenin her birine ait olan girdi-çıktı tabloları yani 29 girdi-çıktı tablosu tek tek analiz edilmiş ve bulunan sonuçlar birbiriyle karşılaştırılmıştır. Böylelikle üye ülkeler ile kolektif AB ekonomisi arasındaki farklı ve benzer yönler, çarpan analizine göre belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Collective Sectoral Multipliers Of The European Union
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, the sectors that would be central in terms of Output, Employment and Income Multipliers in the case where European Union is understood as a unified entity are found. As it has the most up-to-date data of all EU countries, 2014 Input-Output tables from the World Input Output Database (WIOD) are used. In this context, the input-output tables from each of the EU countries are aggregated in order to analyze the EU as a single country. 29 input-output tables, the cumulative input-output table obtained as a result of this aggregation plus the individual input-output tables from each of the 28 individual countries are analyzed separately, then the results are compared with each other. Thus, both the differences and the similarities between the individual member states and the collective EU economy are determined according to the multiplier analyses.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.785
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi