Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 52
 İndirme 9
SAĞLIK HİZMETLERİNDE KURUMSAL PERFORMANS YÖNETİMİ VE BİR UYGULAMA
2020
Dergi:  
Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Performans yönetimi kurumların başarısında önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle yöneticiler kurumlarının performansını artırmak için çaba sarf etmektedirler. Kurumsal performansı etkileyen bazı faktörler arasında personelin örgütsel bağlılığı, iş tatmini ve devir hızları yer almaktadır. Bu çalışmanın amacı, personelin örgütsel bağlılık (ÖB) ve iş tatmini (İT) düzeyleri ile hastanelerin personel devir hızlarının (PDH) hastanenin kurumsal performansına etkilerini araştırmaktır. Kurumsal performans için kalite, verimlilik ve algılanan kurumsal performans (AKP) düzeyleri incelenmiştir. Hastanelerin yatak kapasitesi, yatak doluluk oranları ve eğitim araştırma hastanesi (EAH) olma durumları kontrol değişkenleri olarak analize dahil edilmiştir. 38 hastane çalışmanın örneklemini oluşturmaktadır. Veriler SPSS v.22 programında analiz edilmiştir. Bu çalışmada İT ile AKP arasında olumlu yönde ve orta düzeyde anlamlı bir ilişki görülmüştür (p=0,000). İT’de her bir birimlik artış, algılanan AKP düzeyinde %58’lik bir artışa neden olmaktadır (B=0,579). Örgütsel bağlılığın performansa etkisi bulunmamıştır (p>0,05). PDH ile AKP arasında pozitif yönlü ve anlamlı bir ilişki vardır (p=0,046). PDH'da her bir birimlik artış, AKP üzerinde %25’lik bir artış sağlamaktadır (Beta=0,256). EAH olmayanların ortalama verimlilik düzeyi, olan hastanelere göre anlamlı derecede yüksektir (t=1,797, sd=33 ve p=0,041). Verimlilik ve AKP arasında anlamlı ve pozitif yönlü bir korelasyon (p=0,021, r=0,388) bulunmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Management and implementation of healthcare services
2020
Yazar:  
Özet:

Performance management plays an important role in the success of the institutions. This is why the managers are trying to improve their performance. Some factors affecting corporate performance include staff’s organizational commitment, work satisfaction and turnover rates. The objective of this study is to explore the levels of staff’s organizational commitment and job satisfaction (IT) and the effects of hospitals’ staff transfer rates (PDH) on the hospital’s corporate performance. The quality, efficiency and detected corporate performance (ACP) levels for corporate performance have been studied. The bed capacity of hospitals, the bed availability rates and the conditions of being an educational research hospital (EAH) have been included in the analysis as control variables. 38 hospitals are presented in the study. The data was analyzed in the SPSS v.22 program. This study found a positive and medium-level relationship between IT and AKP (p=0,000). Each unit increase in IT leads to an increase of 58% in the ACP level perceived (B=0,579). There was no impact on performance of organizational commitment (p>0,05). There is a positive and meaningful relationship between PDH and AKP (p=0,046). Each unit increase in the PDH provides an increase of 25% over the AKP (Beta = 0.256). The average level of efficiency for non-EAHs is significantly higher compared to hospitals (t=1,797, sd=33 and p=0,041). There is a meaningful and positive correlation between efficiency and AKP (p=0,021, r=0,388)

Anahtar Kelimeler:

Corporate Performance Management In Healthcare Services and An Application
2020
Yazar:  
Özet:

Performance management plays an important role in the success of organizations. Therefore, managers make an effort to increase the performance of their institutions. Among the factors affecting corporate performance are the organizational commitment of the staff, job satisfaction and turnover rates. The aim of the study was to investigate the effects of organizational commitment (OC) and job satisfaction (JS) levels of staff and staff turnover rates (TR) on the institutional performance of the hospital. Quality, efficiency and perceived corporate performance (PCP) levels were examined for corporate performance. The bed capacity, bed occupancy rates and the status of educational research hospital (ERH) of the hospitals were included in the analysis as control variables. The sample consists of 38 public hospitals. The data were analyzed in SPSS v.22 program. In the study, a positive and moderately significant relationship was observed between JS and PCP (p = 0,000). Each unit increase in JS causes a 58% increase in the PCP level (B = 0.579). Organizational commitment had no effect on performance (p> 0.05). There was a positive and significant relationship between TR and PCP (p = 0.046). Each unit increase in TR provides an increase of 25% on PCP (Beta = 0,256). The average efficiency level of non ERH hospitals was significantly higher than the others (t = 1.797, sd = 33 and p = 0.041). There was a significant and positive correlation between efficiency and PCP (p = 0.021, r = 0.388).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 289
Atıf : 1.124
2023 Impact/Etki : 0.313
Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi