Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
Yeni Sanayileşen Ülkelerde Finansal Kuznets Eğrisinin Geçerliliği
2022
Dergi:  
Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada, yeni sanayileşen ülkelerde 1987-2019 dönemi için Finansal Kuznets Eğrisi hipotezinin geçerliliği araştırılmıştır. Bu doğrultuda finansal gelişme ve gelir eşitsizliği arasındaki ilişki panel veri yöntemi kullanılarak incelenmiş, Parks-Kmenta ve Beck-Katz tahminleri gerçekleştirilmiştir. Elde edilen bulgular neticesinde yeni sanayileşen ülkelerde Finansal Kuznets Eğrisi hipotezinin geçerli olduğu, finansal gelişme ile gelir eşitsizliği arasında ters-U ilişkisinin varlığı tespit edilmiştir. Buna göre, yeni sanayileşen ülkelerde finansal gelişme belirli bir eşik düzeyine kadar gelir eşitsizliğini arttırmakta, bu eşik düzeyinden sonra gelir eşitsizliğini azaltmaktadır. Diğer taraftan kişi başına GSYH ve kişi başına GSYH karesi değişkenleri kontrol değişken olarak modele dahil edilmiş ve yeni sanayileşen ülkelerde klasik Kuznets Eğrisi hipotezinin de geçerli olduğu, kişi başına gelir ile gelir eşitsizliği arasında ters-U ilişkisinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Yeni sanayileşen ülkelerde kişi başına gelir belirli bir eşik düzeyine kadar gelir eşitsizliğini arttırmakta, bu eşik düzeyinden sonra gelir eşitsizliğini azaltmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Validity Of The Financial Kuznets Curve In Newly Industrialized Countries
2022
Yazar:  
Özet:

In the study, the validity of the Financial Kuznets Curve hypothesis was investigated for the period 1987-2019 in newly industrialized countries In this direction, the relationship between financial development and income inequality was examined using the panel data method, and Parks-Kmenta and Beck-Katz estimations were made. As a result of the findings, it has been determined that the Financial Kuznets Curve hypothesis is valid in newly industrialized countries, and the existence of an inverted-U relationship between financial development and income inequality. Accordingly, in newly industrialized countries, financial development increases income inequality up to a certain threshold level, and decreases income inequality after this threshold level. On the other hand, per capita GDP and per capita GDP squared variables were included in the model as control variables, and it was concluded that the classical Kuznets Curve hypothesis is also valid in newly industrialized countries, and there is an inverse-U relationship between income per capita and income inequality. In newly industrialized countries, per capita income increases income inequality up to a certain threshold level, and decreases income inequality after this threshold level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 149
Atıf : 717
2023 Impact/Etki : 0.4
Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi