Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Afyonkarahisar’da Sığır, Manda, Koyun ve Keçilerde Bulunan Echinococcus granulosus İzolatlarının Moleküler Karakterizasyonu
2020
Dergi:  
Kocatepe Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Afyonkarahisar yöresinde yetiştirilen sığır, manda, koyun ve keçilerde bulunan Echinococcus granulosus kistlerinin genotiplerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada, hidatik kistle enfekte 65 keçi, 71 koyun, 119 sığır ve 3 manda olmak üzere toplam 258 hayvanın iç organlarından kistler toplanmıştır. Enfekte hayvanlardaki E. granulosus genotiplerini belirlemek amacıyla kistlerden çıkarılan germinal membran ve protoskolekslerden toplam 78 kistten DNA izole edilmiştir. ND1 gen bölgesi Hin6I ve StuI restriksiyon enzimleri kullanılarak PCR-RFLP yapılmış ve tüm izolatlarda polimorfizm belirlenememiştir. COX1 gen bölgesi analizinde sığır, manda, koyun ve keçilerden elde edilen izolatların tümünde evcil koyun suşu olarak bilinen G1 suşu ve 18 farklı haplotip bulunmuştur. Sonuç olarak, Afyonkarahisar yöresinde yetiştirilen sığır, manda, koyun ve keçilerde bulunan izolatların COX1 geninde yapılan genetik analizler sonucunda tüm izolatların G1 suşu olduğu kanısına varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Molecular Characterization Of Echinococcus Granulosus Isolates Found In Cattle, Buffaloes, Sheep and Goats In Afyonkarahisar, Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

This study has been carried out to determine the genotypes of Echinococcus granulosus cysts in cattle, buffaloes, sheep and goats raised in Afyonkarahisar region. Cysts were collected from the internal organs of 258 animals, including 65 goats, 71 sheep, 119 cattle and 3 buffaloes infected with hydatid cysts. DNA was isolated from a total of 78 cysts from germinal membranes and protoscoleces extracted from cysts to identify the genotypes of E. granulosus in infected animals. PCR-RFLP was carried out using the Hin6I and StuI restriction enzymes in the ND1 gene and no polymorphism could be determined in all isolates. In the COX1 gene analysis, G1 strain known as domestic sheep strains and 18 different haplotypes were found in all isolates from cattle, buffaloes, sheep and goats. As a result, it was concluded that all isolates of the cattle, buffaloes, sheep and goats grown in Afyonkarahisar region determined in the analyses carried on the COX1 gene were G1 strain.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kocatepe Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 2.318
2023 Impact/Etki : 0.084
Kocatepe Veteriner Dergisi