Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
 İndirme 1
Towards a coordinated development of the forest in Maamora (Morocco)
2010
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Maâmora Ormanı dünyanın en büyük düz arazi meşe ormanı olarak kabul edilmekte olup, içerisinde 60.000 ha saf Quercus suber (Mantar Meşesi) ormanlarının da bulunduğu toplam 133.500 ha’lık bir alanı kaplamaktadır. Bu orman büyük kentsel alanlarda yaşayanlar için bir rekreasyon alanı ve ihtiyaçları günden güne artan 300.000 civarındaki yerel halk için de gelirinin ana kaynağını oluşturmaktadır. Ormanının etrafındaki kentsel alanların hızlı ve kontrolsüz gelişimi kısa bir zaman dilimi içerisinde Maâmora orman alanları ile ilgili arazi spekülasyonlarının büyümesine neden olmuştur. Hükümetin koruma yönündeki çabalarına rağmen ormanın bozulması devam etmiştir. Ciddi sonuçlara neden olan ve son yıllarda tekrar eden kuraklıkların etkileri nedeniyle bu konu oldukça önem kazanmaktadır. Maâmora yoğun bir baskı altında bulunmaktadır. Bu durum, insan faaliyetleri (ormansızlaşma, aşırı otlatma, yakacak odun eldesi), kuraklıktan kaynaklanan su stresi ve böcek saldırıları sonucunda ormanın bozulmasına yol açmaktadır. Zaman ve alan açısından etkin bir aksiyona konu olan ormanın kurtarılması özellikle lokal gelişim ve sahil nüfusu kullanıcılarının şartlarını ve yaşam standartlarını yükseltme sürecinde en önemli öncelik olmaya başlamıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.472
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi