Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
MİLLİ MÜCADELE’DEN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NE: MEHMET NECİB GÜVEN ve MECLİS FAALİYETLERİ
2017
Dergi:  
Milli Kültür Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Bu araştırmanın konusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi I. Dönem ve II. Dönemi’nde Mardin Milletvekilliği yapmış olan Mehmet Necib Güven’in hayatı ve siyasi faaliyetleridir. Araştırmada Kurucu Meclis’in milletvekillerinden biri olan Mehmet Necib Güven’in meclis faaliyetleri tarihsel açıdan ortaya konularak dönemde yaşanan sosyal, ekonomik, siyasal olaylar hakkında fikir edinmek ve Meclis çalışmalarına katkılarının ortaya konulması amaçlanmaktadır. Araştırma konusu hakkında resmi arşiv kayıtları ve TBMM yayınları taranarak Mehmet Necib Güven’in hayatı ve siyasi faaliyetleri elde edilen bilgiler dahlinde açıklanmaya çalışılmıştır. Araştırmanın sonucunda Mehmet Necib Güven’in hayat hikâyesinin yanında farklı konularda önergeler, kanun teklifleri sunduğu ve önemli konularda konuşmaları olduğu tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Mehmet Necib Güven, TBMM, Mardin   FROM WAR OF INDEPENDENCE TO GRAND NATİONAL ASSEMBLY OF TURKEY: MEHMET NECİB GÜVEN AND HİS ACTİVİTİES İN ASSEMBLY ABSTRACT The topic of this study is life and political activities of Mehmet Necib Güven who acted as parliamentarian in the first and second term of Grand National Assembly of Turkey. The target while doing this study is to get an idea upon social, economic and political incidents that occurred in the term of Mehmet Necib Güven, one of the members of founding assembly, by revealing his activities in the asssembly and to show his contributions to assembly works. Offıcial archive materials and offıcial reports of National Assembly have been used while studying on life and political activities of Mehmet Necib Güven. The fact has been found at the end of this study that important motions and legislative proposals were given by Mehmet Necib Güven and he did speak about important issues. His life is studied as well in this study. Key Words: Mehmet Necib Güven, Turkish Grand National Assembly, Mardin

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Milli Kültür Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Milli Kültür Araştırmaları Dergisi