Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
ARİSTOTELES VE KINALIZADE ALİ EFENDİ'DE BİREYSEL VE SİYASAL BİR ERDEM OLARAK ADALET
2019
Dergi:  
Ankara Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Adalet’in ne olduğu konusunda yüzyıllardır çeşitli tanımlar yapılmaktadır. Yapılan tanımlarda bireysel, toplumsal, siyasal, hukuksal ve dini birçok faktörün etkili olduğu görülmektedir. Grek filozofu Aristoteles ve Türk İslâm düşünürü Kınalızade Ali Efendi’de adaletin ne olduğu hakkında birçok tanım yapmıştır. Her iki filozofunadalet hakkında yapmış oldukları tanımlarbenzerlik ve farklılıklar içermektedir. Aristoteles ve Kınalızade’nin adaletin ne olduğu hakkında aktardıkları düşünceler temelde adaletin bireysel, toplumsal ve siyasal bir erdem olduğudur. Bireysel bir erdem olarak adalet; bilgelik, cesaret ve ölçülülük erdemlerinin birleşiminden doğan ve aynı zamanda tüm erdemleri de içinde taşıyan bir erdemdir.Adaletin bireysel bir erdemden toplumsal ve siyasal bir erdeme doğru nasıl ilerlediğini incelediğimizde ise her iki filozofun da kendi ideal devlet tasarımlarında bunu nasıl yansıttıkları görülmektedir.Buna göre her iki filozofunda devlet tasarımlarında toplumda yaşayan insanları sahip oldukları niteliklere göre ayırmakta ve bu sınıfsal ayrımda her insanın belli görevlerinin, mesleklerinin vb. özelliklerinin olduğunu adaleti bu sınıfsal ayrımı yaparak sağladıkları görülmektedir. Aynı zamanda devlet yöneticisinin adaleti sağlamak adına siyasi, sosyal ve iktisadi görevleri bulunmaktadır. Bu çalışma Aristoteles ve Kınalızade’de adaletin bireysel bir erdemden toplumsal ve siyasi bir erdeme dönüşerek varlığını nasıl devam ettirdiğini açıklamak için yazılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Ankara Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi