Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 32
Döviz Piyasalarının Davranışlarını Açıklamada Etkin Piyasalar Hipotezi ile Adaptif Piyasalar Hipotezinin Karşılaştırılması: BRICS-T Ülkeleri Üzerine Ampirik Bir Çalışma
2021
Dergi:  
Muhasebe ve Finansman Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika ve Türkiye döviz piyasalarının davranışlarını açıklamada Etkin Piyasalar Hipotezi ile Adaptif Piyasalar Hipotezi’ni karşılaştırmaktır. İlgili ülkelerin yerel para birimlerinin Dolar cinsi değerlerinin 17.07.2005-09.02.2020 tarihleri arasındaki haftalık getiri oranları üzerinde, sabit uzunluklu haraketli kayan pencereler yöntemi kullanılarak getiri oranı tahmin edilebilirliği için Dominguez ve Lobato (2003) tarafından geliştirilmiş olan Dominguez-Lobato testi ile analizler gerçekleştirilmiştir. Analizler sonucunda BRICS-T döviz piyasalarının zayıf formdaki etkinliğinin zaman içerisinde değişim gösterdiği ve BRICS-T döviz piyasalarının davranışlarını açıklamada Adaptif Piyasalar Hipotezi’nin Etkin Piyasalar Hipotezi’ne göre daha başarılı olduğu belirlenmiştir. Tarihsel fiyat bilgileri kullanılarak getiri oranı tahmininde CNY/USD ve INR/USD kuru için diğer kurlara göre daha başarılı sonuçlar elde edilebileceği, BRL/USD ve ZAR/USD kurlarının getiri oranlarının tahmininde ise başarı şansının oldukça düşük olduğu ulaşılan diğer önemli sonuçlardır. Genel olarak bakıldığında Brezilya ve Güney Afrika döviz piyasalarının diğer BIRCS-T ülke döviz piyasalarına göre daha fazla zayıf formda etkin olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Döviz Piyasalarının Davranışlarını Açıklamada Etkin Piyasalar Hipotezi ile Adaptif Piyasalar Hipotezinin Karşılaştırılması: BRICS-T Ülkeleri Üzerine Ampirik Bir Çalışma
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to compare the behavior of the exchange markets in Brazil, Russia, India, China, South Africa and Turkey with the Adaptive Markets Hypothesis. On the weekly return rates of the local currencies of the relevant countries' Dollar gender values between 17.07.2005-09.02.2020 data, analysis was carried out with the Dominguez-Lobato test, developed by Dominguez and Lobato (2003) for the predictability of the return rate using the fixed length moving sliding windows method. The analysis found that the effectiveness of the BRICS-T exchange markets in a weak shape changed over time and the behavior of the BRICS-T exchange markets described that the Adaptive Markets Hypothesis was more successful than the Active Markets Hypothesis. With the use of the historical price information, the return rate forecast can be achieved more successful results than other rates for the CNY/USD and INR/USD rate, while the return rate forecast for the BRL/USD and ZAR/USD rate is other important results that are achieved that the chance of success is quite low. In general, it can be said that the Brazilian and South African exchange markets are more active in a weak form than other BIRCS-T countries exchange markets.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Muhasebe ve Finansman Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 10.152
2023 Impact/Etki : 0.72
Muhasebe ve Finansman Dergisi