Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
SARS‐CoV‐2’nin Erkek Üreme Sistemi Üzerindeki Etkileri
2022
Dergi:  
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeni Koronavirüs (SARS-CoV-2) ilk olarak Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkmış ve Yeni Koronavirüs Hastalığı’na (Covid-19) neden olmuştur. Covid-19 dünya çapında hızla yayılmakta ve vaka sayısı tüm ülkelerde artmaktadır. 22 Kasım verilerine göre dünya genelinde vaka sayısının 57.8 milyonu geçtiği ve 1.3 milyon kişinin hayatını kaybettiği bildirilmiştir. SARS‐CoV‐2’nin, hücrelere girmek için bir reseptör olarak anjiyotensin-dönüştürücü enzim 2’yi (ACE2) kullandığı bilinmektedir. ACE2 ekspresyon dağılımının organa özgü olduğu, testis ve böbrek dokuları başta olmak üzere kardiyovasküler ve gastrointestinal sistemde de bulunduğu belirtilmiştir. ACE2 reseptörlerinin ekspresyonu hem erkek hem de dişi üreme organlarında yer almaktadır. SARS‐CoV‐2’nin enfeksiyon oranları yaş gruplarına göre farklılık göstermektedir. Erkekler kadınlardan daha yüksek hastalık prevalansına sahiptir. Normal testis dokularında ACE2 antikorunun kullanıldığı immünohistokimyasal (İHK) analizlerde, seminifer tübül ve Leydig hücrelerinde yüksek boyanmaya neden olduğu görülmüştür. SARS‐CoV‐2’den etkilenen hücrelerin spermatogenezi engelleyeceği ve erkek infertilitesine neden olabileceği belirtilmiştir. SARS-CoV-2’nin üreme sistemini etkileme düzeyini belirlemek oldukça güçtür. Bu hastalığın tedavisinde kullanılacak kesin bir ilaç veya aşı olmadığı için, çalışmaların uzun bir süre devam edeceği ve daha çok şey öğreneceğimiz düşünülmektedir

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Sars‐cov‐2 On The Male Reproductive System
2022
Yazar:  
Özet:

The New Coronavirus (SARS-CoV-2) first appeared in Wuhan, China and caused the New Coronavirus Disease (Covid-19). Covid-19 is spreading rapidly around the world and the number of cases is increasing in all countries. According to the data of 22 November, it has been reported that the number of cases exceeded 57.8 million and 1.3 million people died worldwide. SARS‐CoV‐2 is known to use angiotensin-converting enzyme 2 (ACE2) as a receptor to enter cells. It has been reported that the distribution of ACE2 expression is organ-specific, and it is found in the cardiovascular and gastrointestinal systems, especially in testes and kidney tissues. Expression of ACE2 receptors is located in both male and female reproductive organs. The infection rates of SARS‐CoV‐2 vary according to age groups. Men have a higher prevalence of the disease than women. In immunohistochemical (IHC) analyzes using ACE2 antibody in normal testicular tissues, it was observed that it caused high staining in seminiferous tubule and Leydig cells. It has been stated that cells affected by SARS‐CoV‐ 2 will inhibit spermatogenesis and cause male infertility. It is very difficult to determine the effect level of SARS-CoV-2 on the reproductive system. Since there is no definitive drug or vaccine to be used in the treatment of this disease, it is thought that the studies will continue for a long time and we will learn more.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 516
Atıf : 1.845
2023 Impact/Etki : 0.067
Balıkesir Sağlık Bilimleri Dergisi