Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Son On Yıldaki ÇKKV Yöntemlerinin Bibliyometrik Analizi: WASPAS, MABAC, EDAS, CODAS, COCOSO ve MARCOS
2022
Dergi:  
Uluslararası İşletme ve Ekonomi Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda, çok kriterli karar verme (ÇKKV) teknikleri mevcut tekniklerin korpusunu genişletmiş ve çeşitli alanlardaki uygulamaları ile etkinliklerini göstermiştir. Bu çalışmada, son on yılda WASPAS, MABAC, EDAS, CODAS, COCOSO ve MARCOS olmak üzere yeni sıralama tabanlı ÇKKV yöntemlerine ilişkin araştırma eğilimini değerlendirmek için bibliyometrik analiz yapılmıştır. Çeşitli anahtar kelime kombinasyonları, Web of Science ve Scopus veritabanlarında aranmıştır. Bibliyometrik analiz, bibliometrix paketine ait Biblioshiny uygulamasıyla R programında gerçekleştirilmiştir. Toplamda 1.215 ilgili yayın analiz edilmiştir. Kaynaklar, yazarlar, ülkeler ve yayınlar üretim ve toplam atıf açısından incelenmiş ve trend konuları ile en sık kullanılan anahtar kelimeler elde edilmiştir. Bulguların özetleri şu şekildedir: Tüm yöntemler için yayın sayısı yıllar içinde artmıştır. En çok atıf alan çalışmalar, yöntemlerin ve yöntemlerle ilgili bulanık uygulamaların yazarlarına aittir. Yazar etkisi ve üretkenliği incelendiğinde Zavadskas ve Pamučar öne çıkmaktadır. Türkiye ve Hindistan, tüm yöntemlerde üretilen yayın sayısı bakımından ilk beşte yer almaktadır. Çin, üç yöntem için en çok alıntı yapılan ülkedir. Anahtar kelime analizine göre bu yöntemlerle sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji, optimizasyon, tedarikçi seçimi, hidrojen üretimi ve nakliye gibi farklı araştırma konuları araştırılmakta ve SWARA, AHP, TOPSIS, Best-Worst, DEMATEL, MAIRCA ve CRITIC gibi diğer yöntemler de bu çalışmalarda kullanılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis Of The Mcdm Methods In The Last Decade: Waspas, Mabac, Edas, Codas, Cocoso, and Marcos
2022
Yazar:  
Özet:

In recent years, multi-criteria decision-making (MCDM) techniques have expanded the corpus of existing techniques and demonstrated their effectiveness with applications in various fields. In this study, bibliometric analysis was conducted to evaluate the research trend on new ranking-based MCDM methods in the last decade, namely WASPAS, MABAC, EDAS, CODAS, COCOSO, and MARCOS. The various keyword combinations are searched on the Web of Science and the Scopus databases. Bibliometric analysis is carried out in R with the Biblioshiny app for the bibliometrix package. In total, 1,215 related publications are analyzed. The sources, authors, countries, and publications are examined in terms of production and total citation, and the most frequent keywords with trend topics are obtained. The summaries of the findings are as follows: The number of publications has increased over the years for all the methods. The most cited studies belong to the authors of the methods and fuzzy implementations related to the methods. For the author's impact and productivity, Zavadskas and Pamučar stand out. Turkey and India rank in the top five in terms of the number of publications produced on all methods. China is the most cited country for the three methods. According to keyword analysis, different research topics such as sustainability, renewable energy, optimization, supplier selection, hydrogen production and transport are investigated through these methods and other techniques are utilized such as SWARA, AHP, TOPSIS, Best-Worst, DEMATEL, MAIRCA, and CRITIC.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası İşletme ve Ekonomi Çalışmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası İşletme ve Ekonomi Çalışmaları Dergisi