Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
THE EFFECT OF IMAGERY TECHNIQUE ON SELF - EFFECTIVENESS – EFFICACY AND ANXIETY LEVELS OF NURSING STUDENTS İmgeleme Tekniğinin Hemşirelik Öğrencilerinin Öz Yeterlilik - Yeterlilik ve Kaygı Düzeylerine Etkisi
2023
Dergi:  
Bozok Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Amaç: Hemşirelik Esasları dersi laboratuvar uygulamasında kullanılan imgeleme tekniğinin hemşirelik bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin öz etkililik-yeterlik ve anksiyete düzeyine etkisini belirlemektir. Gereç ve Yöntemler: Bu araştırma, müdahale (40 öğrenci) ve kontrol gruplu (45 öğrenci), ön-test ve son-test uygulamalı, randomize kontrollü çalışma olarak tasarlandı. Veriler, “Kişisel Bilgi Formu” ve “Öz Etkililik-Yeterlik Ölçeği, Durumluk ve Sürekli Kaygı Ölçeği” ile toplandı. Bulgular: İmgeleme tekniği uygulaması sonrası öğrencilerin öz etkililik-yeterlik ile sürekli kaygı puan ortalamaları açısından gruplar arasında farklılık saptanmadı (p=0,515, p=0,456). İmgeleme tekniği uygulaması sonrasında ise öğrencilerin durumluk kaygı puan ortalamaları incelendiğinde gruplar arasında farklılık olduğu ve bu farkın istatiksel olarak anlamlı olduğu saptandı (p<0,05). Sonuç: Uzun süren psikomotor beceri öğretiminde yaşanan kaygı, hemşirelik öğrencilerinin öğrenme düzeyini ve performansı etkilemektedir. Akademisyen hemşireler, hemşirelik öğrencisinin yaşadığı kaygının farkında olmalıdır. Öz etkililiği-yeterliliği arttırmak ve sürekli kaygı düzeyini azaltmak için destekleyici tekniklere yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bozok Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 691
Atıf : 370
Bozok Tıp Dergisi