User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 8
THE EFFECT OF IMAGERY TECHNIQUE ON SELF - EFFECTIVENESS – EFFICACY AND ANXIETY LEVELS OF NURSING STUDENTS İmgeleme Tekniğinin Hemşirelik Öğrencilerinin Öz Yeterlilik - Yeterlilik ve Kaygı Düzeylerine Etkisi
2023
Journal:  
Bozok Tıp Dergisi
Author:  
Abstract:

ÖZET Amaç: Hemşirelik Esasları dersi laboratuvar uygulamasında kullanılan imgeleme tekniğinin hemşirelik bölümü ikinci sınıf öğrencilerinin öz etkililik-yeterlik ve anksiyete düzeyine etkisini belirlemektir. Gereç ve Yöntemler: Bu araştırma, müdahale (40 öğrenci) ve kontrol gruplu (45 öğrenci), ön-test ve son-test uygulamalı, randomize kontrollü çalışma olarak tasarlandı. Veriler, “Kişisel Bilgi Formu” ve “Öz Etkililik-Yeterlik Ölçeği, Durumluk ve Sürekli Kaygı Ölçeği” ile toplandı. Bulgular: İmgeleme tekniği uygulaması sonrası öğrencilerin öz etkililik-yeterlik ile sürekli kaygı puan ortalamaları açısından gruplar arasında farklılık saptanmadı (p=0,515, p=0,456). İmgeleme tekniği uygulaması sonrasında ise öğrencilerin durumluk kaygı puan ortalamaları incelendiğinde gruplar arasında farklılık olduğu ve bu farkın istatiksel olarak anlamlı olduğu saptandı (p<0,05). Sonuç: Uzun süren psikomotor beceri öğretiminde yaşanan kaygı, hemşirelik öğrencilerinin öğrenme düzeyini ve performansı etkilemektedir. Akademisyen hemşireler, hemşirelik öğrencisinin yaşadığı kaygının farkında olmalıdır. Öz etkililiği-yeterliliği arttırmak ve sürekli kaygı düzeyini azaltmak için destekleyici tekniklere yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

Keywords:

0
2023
Journal:  
Bozok Tıp Dergisi
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Bozok Tıp Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 691
Cite : 370
Bozok Tıp Dergisi