Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Development of Electrochemical DNA Sensor for The Determination of Anaplasma Phagocytophilum
2017
Dergi:  
Cumhuriyet Science Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, oldukça geniş bir konakçı gurubunda enfeksiyona yol açan bir patojen olan Anaplasma Phagocytophilum dizi seçimli DNA hibridizasyonunun voltametrik yöntemle tayin edildiği tek kullanımlık elektrokimyasal DNA biyosensörü geliştirilmesine yöneliktir. Herhangi bir etiketlemenin yapılmadığı bu elektrokimyasal çalışmanın esasını DNA hibridizasyonu sonrasında Guanin bazının yükseltgenme sinyalinin ölçülmesi ile bir dubleks oluşumunun izlenmesi oluşturur. Söz konusu biyosensör tasarımı inozinmodifiye (guanin içermeyen) probun, kalem grafit elektrota (PGE) immobilize edilmesi ve diferansiyel puls voltametrisi (DPV) ile guanin yükseltgenme sinyalinin ölçülerek, dubleks oluşumu tayinini içerir. Bu çalışmanın ilk aşamasında, Anaplasma phagocytophilum temsil eden prob dizisi, aktive edilmiş kalem grafit elektrot (PGE) yüzeyine yaş adsorbsiyon yöntemi ile immobilize edilmiş ve daha sonra prob ve hedefi arasındaki hibridizasyonun varlığı 1000 mV’da gözlenen guanin yükseltgenme sinyali ile tespit edilmiştir. Yapılan optimizasyon çalışmasında prob derişimi 25 µg/mL, prob immobilize süresi 6 dakika; hibridizasyon için hedef derişimi 40 µg/mL ve hibridizasyon süresinin 10 dakika olduğu gözlenmiştir. Geliştirilen elektrokimyasal biyosensörün spesifikliği, baz sırasından bir bazın yeri (MM) ve tüm bazların yerleri farklı (NC) olan hedef diziler kullanılarak, test edilmiştir. Ferri/Ferro siyanür redoks sistemi altında elektrokimyasal empedans yöntemi kullanılarak yapılan empedimetrik ölçümler ile DNA hibridizasyonunun gerçekleştirildiği ayrıca teyit edilmiştir. Tayin sınırını (DL) belirlemek için hedef derişimi 0,78 µM ile 3,90 µM arasında değişen hedef diziler kullanılmış ve tayin sınırı 0,244 µM olarak bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Development of Electrochemical DNA Sensor for The Determination of Anaplasma Phagocytophilum
2017
Yazar:  
Özet:

This study is aimed at developing a single-use electrochemical DNA biosensor where the selected DNA hybridization of the Anaplasma Phagocytophilum series, a pathogen that causes infection in a fairly widespread group of hosts, is determined by volmanetric method. The basis of this electrochemical study, in which no labelling is done, is the monitoring of a double formation by measuring the upgrade signal of the Guanin base after DNA hybridization. The biosensor design involves the inozinmodification (non-guanin) prob, the immobilization of the pen graphite electroth (PGE) and the measurement of the elevation signal of the guan with differential pulse volatility (DPV), the determination of the duplex formation. In the early stages of this study, the prob series representing Anaplasma phagocytophilum was immobilized to the surface of the activated pen graphite electrots (PGE) by age adsorption method and then the presence of hybridization between the prob and the target was detected by the guan's upgrading signal observed at 1000 mV. In the optimization study, the prob skin is 25 μg/mL, the prob immobilization time is 6 minutes, the target skin is 40 μg/mL for hybridization and the hybridization time is 10 minutes. The specificity of the developed electrochemical biosensor has been tested, using target series, which are different from the base position (MM) and the location of all bases (NC). Empedimetric measurements under the Ferri/Ferro cyanide redox system using the electrochemical empedans method have also been confirmed that DNA hybridization has been performed. To determine the determination limit (DL), the target scale was used between 0.78 μM and 3.90 μM and the determination limit was 0.244 μM.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Cumhuriyet Science Journal

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 642
2023 Impact/Etki : 0.077
Cumhuriyet Science Journal