Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 52
 İndirme 13
KALKINMA AJANSLARINDA MUHASEBE DÜZENİ
2018
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecine bölgesel gelişme politikalarının da dâhil edilmesi, yaklaşık kırk yıldır uygulamakta olduğumuz bölgesel gelişme model, politika ve araçlarını bir yana bırakarak yeniden bir yapılanma süreci içine girmemize sebep olmuştur. Bu yeni yapılanmanın temel aracı ise Kalkınma Ajansları olarak adlandırılan yeni yerel birimler olmaktadır. Kalkınma ajansları, bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarının azaltılması ve yerel kalkınmanın sağlanması yönünde uygulanan bir bölgesel politika aracıdır. Kalkınma ajansları kullanılan kaynakları kontrol edebilmesi, uygulama sonuçlarının sistematik olarak izlenebilmesi için sağlam ve etkin bir muhasebe bilgi sistemine sahip olması gerekmektedir. Kalkınma ajanslarının muhasebe bilgi sistemi; bütçelerinin hazırlanması, bütçe içeriğinin belirlenmesi, bütçenin kabulü, gelirlerin tahsili, giderlerin yapılması, bunlara ait varlıkların yönetiminin yapılmasını sağlar. Bu çalışmanın amacı kalkınma ajanslarının muhasebe düzenini incelemektir. Bu kapsamda çalışmada öncelikle kalkınma ajanslarının muhasebe düzeni teorik olarak açıklanmış daha sonra da kalkınma ajanslarının muhasebe kayıtlarına yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

accounting scheme in development agencies
2018
Yazar:  
Özet:

turkey’s european union has been involved in regional development policies and tools in the participation process for aboutty years to implement the regional development model policy and tools that we have been taking into a restructuring process, the main tool of this new execution is the new local units called development agencies as development agencies, as well as the reduction of improved differences between the regions and a regional policy tool that is applied to the provision of local development to control the resources used in the development agencies need to have a robust and effective accounting information system to systematically monitor the accounting information system of the development agencies accounting information system budgets, and the purpose of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of these assets, which is to determine the further development of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the policies of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the policies of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the implementation of the

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.384
Atıf : 14.814
2023 Impact/Etki : 0.403
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi