Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
Açık Deniz Rüzgar Türbinleri için Uygun Yer Seçim Kriterlerinin İrdelenmesi ve Kuzey Ege Kıyılarına Uygulanması
2021
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Rüzgar enerjisi insanoğlu tarafından, yaklaşık 2000 yıldır çeşitli amaçlarda kullanılmıştır. Rüzgar enerjisini mekanik enerjiye çeviren yel değirmenleriyle başlayan gelişim süreci, 21. yüzyılda açık deniz rüzgar türbinleriyle devam etmektedir. Bu çalışmada, açık deniz rüzgar türbinlerinin tasarım sürecinin en önemli basamağını oluşturan uygun yer seçim kriterleri detaylı şekilde incelenmiştir. Uygun yer seçiminde kullanılan yöntemler ve mühendislik çözümleri değerlendirilmiştir. Kuzey Ege kıyılarında bulunan Gökçeada, Bozcaada, Çanakkale ve Ayvacık bölgeleri için WAsP paket programı kullanılarak uygulama yapılmıştır. Rüzgar hızı ve potansiyeli, derinlik koşulları, yasak sahalar, deniz ulaşım ve kablo hatları türbin yerleşiminde belirleyici kriterler olarak kabul edilmiştir. Sonuç olarak Bozcaada ve Gökçeada kıyıları açık deniz rüzgar türbinleri için uygun alanlar olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Implementation of appropriate location selection criteria for open sea wind turbines and application to the Northern Egean coast
2021
Yazar:  
Özet:

Wind energy has been used by humans for various purposes for 2000 years. The development process, which begins with shipping miners that turn wind energy into mechanical energy, continues with open sea wind turbines in the 21st century. In this study, the appropriate location selection criteria that make up the most important stage of the design process of open sea wind turbines have been thoroughly examined. The methods and engineering solutions used in the choice of the right place have been evaluated. The application was made using the WAsP package program for the Gökçeada, Bozcaada, Çanakkale and Ayvacık regions located on the northern Egean coast. Wind speed and potential, depth conditions, prohibited areas, maritime transport and cable lines have been considered as determining criteria in the turbine settlement. As a result, the coasts of Bozcaada and Gökçeada have been identified as suitable areas for open sea wind turbines.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Suitable Site Selection Criteria For Offshore Wind Turbines and Application To North Aegean Shores
2021
Yazar:  
Özet:

Wind energy has been used by humanity for various purposes for nearly 2000 years. The development process has started with windmills that convert wind energy into mechanical energy and then continues with offshore wind turbines in the 21st century. In this study, suitable site selection criteria, which are the most important step in the design process of offshore wind turbines, have been examined in details. The methods and engineering solutions used in the suitable site selection were evaluated. Application was made using the WAsP package program for Gökçeada, Bozcaada, Çanakkale and Ayvacık regions on the North Aegean coasts. Wind speed and potential, depth conditions, restricted areas, marine transportation and cable lines have been recognized as determining criteria in turbine placement. As a result, Bozcaada and Gökçeada coasts have been identified as suitable areas for offshore wind turbines.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 337
2023 Impact/Etki : 0.206
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi