Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Mezenkimal Kök Hücreler: Tarihçe, Karakteristik Özellikler ve Tedavi Edici Kullanımlarına İlişkin Genel Bir Bakış
2022
Dergi:  
Turkish Journal of Immunology
Yazar:  
Özet:

Mezenkimal kök hücreler, in vitro koşullarda multipotent farklılaşma kapasitesine ve yapışan kültür oluşturma yeteneğine sahip, kemik iliği, yağ ve umblikal kordon olmak üzere farklı kaynaklardan izole edilen heterojen, hematopoietik olmayan fibroblast benzeri hücrelerin bir alt grubudur. İlk kez tanımlandıkları 1960’lı yılların sonlarından beri araştırmacıların ilgisini çeken bu multipotent hücreler, doku yenilenmesine yapısal olarak katkı sağlamalarının yanı sıra ve bağışıklık sistemi hücreleri ile etkileşerek bağışıklık yanıtlarını düzenleyebilir, immün baskılanma ve toleransı teşvik edebilirler. Tüm bu özelliklerine ek olarak kolay erişilebilir olmaları, hücre kültürü ortamında hızlı ve kolay bir şekilde çoğaltılabilmeleri ve yetişkin dokulardan elde edilebilmeleri nedeniyle üretimleri önünde etik engellerin bulunmaması, mezenkimal kök hücrelerini günümüzde rejeneratif tıp alanında en yaygın kullanılan hücre tiplerinden biri haline getirmiştir. Ancak bu hücrelerin klinikte yaygın kullanımlarının önünde heterojenitelerinin yol açtığı varyasyonlar başta olmak üzere çeşitli engeller bulunmaktadır. Bu derleme, mezenkimal kök hücrelerinin tarihçesine ve genel özelliklerine ek olarak bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerine ve terapötik kullanımlarına odaklanırken, bu hücrelerin klinikte kullanımlarındaki potansiyel tehlikeleri tartışmakta, ayrıca mezenkimal kök hücrelerin klinik uygulamalardaki tedavi edici etkinliklerini gösterdikleri temel mekanizmalara bağlı olarak yeni bir isimlendirme önerisi (tıbbi sinyalizasyon hücreleri) de sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Mezenkimal Root Cells: A Overview of History, Characteristics and Therapeutic Uses
2022
Yazar:  
Özet:

Mezenkimal root cells are a subgroup of heterogeneous, non-hematopoietic fibroblast-like cells, isolated from different sources, including bone marrow, fat and umblikal cord, with multipotent differentiation capacity and the ability to create attached culture in in vitro conditions. These multipotent cells, which have attracted the interest of researchers since the late 1960s when they were first identified, in addition to contributing structurally to tissue regeneration and interacting with immune system cells, can regulate their immune responses, promote immune suppression and tolerance. In addition to all these characteristics, the lack of ethical barriers to their production due to their easy access, their rapid and easy reproduction in the cell culture environment and their obtaining from adult tissues, has made the mesenchimal root cells one of the most commonly used cell types in regenerative medicine today. However, there are various obstacles, mainly the variations caused by their heterogeneity before the common use of these cells in the clinic. While this collection focuses on the history and general characteristics of mesenchimal root cells, as well as on their effects on the immune system and therapeutic uses, it discusses the potential risks in clinical use of these cells, and also offers a new designation recommendation (medical signaling cells) based on the basic mechanisms in which mesenchimal root cells demonstrate their therapeutic effectiveness in clinical applications.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






2019






Turkish Journal of Immunology

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 34
Atıf : 2
Turkish Journal of Immunology