Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
CUT DIAMETER OF CYCLONE SEPARATORS: PART I. MULTIPLE NONLINEAR REGRESSION
2020
Dergi:  
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences
Yazar:  
Özet:

Pressure drop and particle collection efficiency are the two operating parameters for assessing the performance of cyclone separators. Although a great number of practical models exists for predicting the cyclone pressure drop in the design phase, models for estimating particle collection efficiency is very limited. In this study, an improved mathematical model for calculating cut diameter in cyclone separators, which is a measure of particle collection efficiency, was developed based on Lapple’s formula. Modified Lapple’s formula represents the cut diameters with R2 = 0.9969 and relative mean square error (RMSE) of 2.533*10-9. Also, a new empirical regression model was proposed (R2 = 0.9619). The average errors of both models were very close to zero. Performance tests indicated that both models can be used confidently to predict cut diameter in cyclone separators.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences