Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
PEG 6000 Tarafından Oluşturulan Kuraklık Stresinde Büyüyen Bitki Büyümesini Teşvik Eden Rizobakterilerin Amino Asit ve Hormon İçeriği
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmadaki bakteri suşları, Türkiye'nin Doğu Anadolu bölgesinde yetişen yabani ve geleneksel olarak yetiştirilen bitkilerin rizosferinden ve filosferinden izole edilmiştir. Bu çalışmada, abiyotik strese toleransı artıdığı düşünülen 9 farklı cinse (Pantoea, Bacillus, Pseudomonas, Peanibacillus, Agrobacterium, Acinetobacter, Brevibacillus, Cellulomonas and Micrococcus sp.) ait toplam 60 bitki büyümesini teşvik eden rhizobacterial (PGPR) suşu kullanılmıştır. Bu suşlar polietilen glikol (PEG6000) ile kuraklık stresine maruz bırakıldıktan sonra hormon ve amino asit içerikleri belirlendi. Genel olarak bakterilerin amino asit ve hormon içeriği kuraklık stresine maruz kaldığında artmıştır. Yüksek aminoasit ve hormon seviyesi koruma sağlar ve stres baskısına maruz kalmayı azaltır. Özellikle amino asit içeriğindeki artış Pantoea agglomerans (RK-92, KIN-99 and RK-205), Bacillus megaterium (TV-20E and TV-22B), Bacillus subtilis (BA-140 and TV-17C), Pseudomonas flourescens (K-22B and FDG-37), Bacillus pumilus (TV-67C and TV-83A), Brevibacillus brevis (FD-1), Micrococcus luteus (TV-91B), Peanibacillus polymyxa (KIN-37), Pseudomonas chlororaphis (İK-38), Pseudomonas putida (BA-8) bakterilerinde, ve hormon içeriğindeki artış ise Bacillus pumilus RK-103, Bacillus sphaericus FD-48 and Peanibacillus polymyxa KIN-37 bakterilerinde gözlemlenmiştir. Çalışmadan, bu bakterilerin bitkinin sistemik toleransını arttırarak kuraklık stresinde verim kaybını azaltmak için kullanılabileceği sonucuna varılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Amino Acid and Hormone Content Of Plant Growth-promoting Rhizobacteria Grown In Drought Stress Created By Peg6000
2021
Yazar:  
Özet:

In this study the bacterial strains had been isolated from the rhizosphere and phyllosphere of wild and traditionally cultivated plants growing in the Eastern Anatolia Region of Turkey. The present study used a total of 60 Plant Growth-Promoting Rhizobacterial (PGPR) strains belonging to 9 different genera (including Pantoea, Bacillus, Pseudomonas, Peanibacillus, Agrobacterium, Acinetobacter, Brevibacillus, Cellulomonas and Micrococcus sp.), which are known to increase the tolerance to abiotic stress. The hormone and amino acid contents of PGPR were determined under drought stress by the addition of polyethylene glycol (PEG6000). Our results showed that, drought stress generally increased the amino acid and hormone contents of the bacteria. While significant increases in amino acid contents were found in Pantoea agglomerans (RK-92, KIN-99 and RK-205), Bacillus megaterium (TV-20E and TV-22B), Bacillus subtilis (BA-140 and TV-17C), Pseudomonas flourescens (K-22B and FDG-37), Bacillus pumilus (TV-67C and TV-83A), Brevibacillus brevis (FD-1), Micrococcus luteus (TV-91B), Peanibacillus polymyxa (KIN-37), Pseudomonas chlororaphis (İK-38), Pseudomonas putida (BA-8); hormone contents were significantly increased in Bacillus pumilus RK-103, Bacillus sphaericus FD-48 and Peanibacillus polymyxa KIN-37. These findings suggest that, PGPR may be used to decrease the loss of yield in the drought stress by inducting the systemic tolerance of the plants.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.553
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi