Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
İstanbul İli Küçük Çekmece İlçesinde Kırmızı ve Beyaz Et Tüketiminde Etkili Faktörlerin Analizi
2011
Dergi:  
Alınteri Zirai Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma için derlenen bilgiler İstanbul ili küçük çekmece ilçesindeki 400 hane halkı ile birebir görüşülerek elde edilmiştir. Yapılan anket sayısı Anakitle Oranlarına Dayalı Kümelendirilmemiş Tek Aşamalı Basit Tesadüfî Olasılık Örneklemesi ile belirlenmiştir. İkincil verilerden Türkiye’nin sığır ve dana etinde 4,5 kg, koyun ve keçi etinde 4,5 kg, kanatlı etinde 16 kg ve balıketinde 10 kg kişi başına tüketime sahip olduğu belirlenmiştir. Çalışmada haneler için beyaz ve kırmızı et tüketiminde etkili olan demografik faktörler üzerinde durulmuştur. Regresyon analizi sonucunda hanelerin geliri arttıkça hem kırmızı hem de beyaz et tüketimi artmakta, bayanlar erkeklere göre hem kırmızı eti hem de beyaz eti tüketiminde daha etkili olmakta, hanelerin ev sahibi olması kırmızı et tüketimini artırırken, hanelerin kiracı olması beyaz et tüketimini artırmaktadır. Yaş ilerledikçe hanelerin kırmızı et tüketimi azalırken beyaz et tüketimi artmaktadır. Hanelerin eğitim seviyesi yükseldikçe, beyaz ve kırmızı et tüketimini azaltmaktadır. Birey sayısı arttıkça kırmızı et tüketimi azalırken beyaz et tüketimi artmaktadır. Aile reisinin mesleği işçi olunca hane halkının kırmızı et tüketimi azalmakta, iş adamı olunca da beyaz et tüketimi artmaktadır. Sadece İstanbul küçük çekmece ilçesi değil Türkiye’nin büyük bir kısmında bitkisel ağırlıklı beslenme yapılmaktadır. Türkiye gibi hayvancılıkta önde gelen bir ülke için hayvansal ürünlerle beslenmenin çok düşük düzeylerde kalması şaşırtıcıdır. Bu nedenle ailelere kitle yayım araçları ile hayvansal besin kaynaklarının yararlarından bahsedilmelidir. Böylece tüketicilerin daha fazla hayvansal kaynaklı besinleri almaları sağlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of Factors Effective in Red and White Meat Consumption in Istanbul
2011
Yazar:  
Özet:

The information collected for this study was obtained by conversations with 400 households in the small district of Istanbul. The number of surveyed is determined by an uncolored one-stage simple random chance sample based on the Anakitle Rate. According to secondary data, Turkey has a consumption of 4.5 kg of cattle and cattle, 4.5 kg of cattle and cattle, 16 kg of wings and 10 kg of fish per person. The study focused on demographic factors that influence the consumption of white and red meat for households. As a result of the regression analysis, the income of households increases, both red and white meat consumption increases, women are more effective in both red and white meat consumption than men, while households are home to increase red meat consumption, while households are rental to increase white meat consumption. With the age, red meat consumption decreases and white meat consumption increases. As the education level of the households rises, the consumption of white and red meat is reduced. As the number of individuals increases, the consumption of red meat decreases, while the consumption of white meat increases. When the family traveler’s profession becomes a worker, the consumation of red meat of the households decreases, and when the businessman becomes a businessman, the consumption of white meat increases. It is not only a small district in Istanbul, but a large part of Turkey is plant-weight food. It is surprising for a country leading in animal farming such as Turkey that foods with animal products remain at very low levels. Therefore, families should be discussed about the benefits of mass broadcasting tools and animal food sources. It is therefore necessary to ensure that consumers receive more animal foods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Alınteri Zirai Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.183
2023 Impact/Etki : 0.007
Alınteri Zirai Bilimler Dergisi