Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Tarama IBC Protokolü ile Yenidoğan İşitme Tarama Sonuçları
2022
Dergi:  
Pediatric Practice and Research
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı Mardin’de ABR protokollü ulusal işitme tarama sonuçlarımızı sunmak ve literatürle karşılaştırmaktır. Materyal ve metod:Ocak 2021-Aralık 2021 tarihleri arasında 7134 yenidoğanda birinci ,ikinci ve üçüncü yenidoğan taramasını ABR ile taranarak gerçekleştirildi. Testte kalan ve risk nedeni ile kaydedilen yenidoğanlar klinik ABR ile test edilmek üzere referans merkeze sevk edildiler. Bulgular:7134 yenidoğanın 6179’u ilk test, 955’i test tekrarı olarak tarandı. 235 (%3.2) hasta referans merkeze sevk edildi. İlk testten kalma oranı % 13.3 olarak bulundu. % 0.5 testte kalma nedeni ile, %2.7’si risk nedeni ile sevk edildi. Klinik ABR’de anormal sonuç saptanan referans merkezi kayıtlarında 27 (%3.7) olarak saptandı. Rehabilitasyona ihtiyaç gösteren işitme kayıplı sayısı 16’sı(0.5%) dı. Conclusion: Yenidoğan işitme tarama programında konjenital işitme kaybı oranı, birinci ve ikinci test oranları literatürle uyumludur. Ancak, ABR tarama protokolü nedeni ile risk nedeni ile sevk sayısını artırdığından artmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Neonatal Hearing Screening Results With Screening Abr Protocol
2022
Yazar:  
Özet:

Aim:The study aimed to present the results of our universal newborn hearing screening results at a secondary care hospital in Mardin by ABR and review with the literature. Materials and method: A total of 7134 newborns were screened between January 2021 and December 2021using ABR as first, second, third steps. Newborns who failed and at risk are referred to reference hospital and the results were obtained from the records. Result:Of the 7134 newborns,6179 are first test, 955 were retested. Failure in first test was 13.3%. 235(3.2%) of patients were referred to reference center. 0.5% were referred due to test failure, 2.7% were referred due to risk. 27 patients(3.7%) were obtained from records of reference center as abnormal results in clinical Automated Brain stem Response(ABR).16 of them (0.5%) were congenital hearing loss(CHL) who need rehabilitation. Conclusion: Incidence of hearing loss and the rate of failure in first and second test were consistent with the literature. However, reference rate increased due to reference caused by risk factors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Pediatric Practice and Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 295
Atıf : 96
Pediatric Practice and Research