Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
ULUSAL BİLGİ VE İLETİŞİM GÜVENLİĞİ REHBERİ: IoT GÜVENLİĞİ İÇİN BİR UYGULAMA ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu kurumları ve kritik altyapı hizmeti veren işletmelerce uyulması gereken bilgi güvenliği tedbirlerini içeren Ulusal Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi, ülkemize özgü ilk referans doküman olma niteliği taşımaktadır. Rehber, bilgi ve iletişim güvenliği alanındaki büyük bir boşluğu doldurmakla birlikte, kurumların siber saldırılara karşı dayanıklılığını artırmada da önemli bir özelliğe sahiptir. Bu çalışmada, Rehber’in genel yapısı incelenerek rehber uygulama süreçleri hakkında bilgi verilmektedir. Ayrıca Rehber kapsamında ele alınan ve ana başlıklardan biri olan Nesnelerin İnterneti (IoT) güvenliğine yönelik siber güvenlik saldırıları ve zafiyetlerine değinilmiştir. Bu çalışmada simülasyon ortamında temsili bir kurumsal yapının ağ topolojisi oluşturularak rehberdeki IoT güvenliği denetimlerinin nasıl yapılacağı gösterilmektedir. Güvenlik denetimleri ile temsili kurumun rehberde yer alan IoT güvenliğine yönelik tedbirlere uyumunun sağlanması amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

National Information and Communication Security Guide: An Application Example For Iot Security
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, a questionnaire study conducted to organizations that The National Information and Communication Security Guide, which includes information security measures to be followed by the public institutions and the operators providing critical infrastructure services, is the first reference document specific to our country. Along with filling a big gap in the field of information and communication security, the guide also has an important feature in increasing the resilience of institutions against cyber attacks. In this study, the general structure of the guide is examined and information about the guideline implementation processes is given. In addition, cyber security attacks and vulnerabilities for Internet of Things (IoT) security, which is one of the main topics covered in the guide, are mentioned. In this study, it is shown how to perform the IoT security audits in the guide by creating the network topology of a representative corporate structure in the simulation environment. With security audits, it is aimed to ensure the compliance of the representative institution with the measures for IoT security in the guide.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 1.460
2023 Impact/Etki : 0.14
İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi