Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 39
 İndirme 8
EMPATİNİN SİYASAL KATILIM ÜZERİNE ETKİSİ: SEÇMENLERİN SOSYAL MEDYADAKİ KATILIM DAVRANIŞLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
2021
Dergi:  
İNİF E- DERGİ
Yazar:  
Özet:

Sosyal mecralara giderek bağımlı hale gelen günümüz insanları, birbirlerini daha çok anlamaya, tanımaya ve iletişim kurmaya ihtiyaç duymaya başlamıştır. Dolayısıyla sosyal mecralarda bireylerin huzur ve barış içerisinde iletişim kurmaları için olay ve davranışları başkalarının penceresinden bakabilme becerilerini kazanmaları gerekmektedir. Bireylerin önyargılardan uzaklaşarak hoşgörülü olmaları ve farklılıkları görebilmeleri ise iletişimin temelini oluşturmaktadır. Bu sebeple, tüm bu yargıları barındıran empati kavramı araştırmacılar tarafından en çok ilgi duyulan ve tartışılan kavramların başında gelmektedir. Bu bağlamda mevcut çalışmanın amacı, bireylerin empati düzeyleri ile sosyal medyada siyasal katılım davranışları arasındaki ilişkiyi ele almaktadır. Bu kapsamda araştırmanın evrenini ise Uşak seçmenleri oluşturmaktadır. Empatiye ait bu kavramsallaştırmalardan da anlaşılacağı üzere öz olarak empati farklı insanların duygu ve düşüncelerini anlamayı gerektirmektedir. Politik mecralar söz konusu olduğunda empati duygusuna sahip yurttaşların birlikte hareket etme ve toplumsal beklentileri bireysel menfaatlerin önüne alması beklenmektedir. Dolayısıyla seçmenlerin bireysel empati tutumlarının siyasal katılım davranışları üzerinde etkili bir faktör olduğu varsayılabilir. Öte yandan, empati ve siyasal katılım kavramları arasındaki ilişkiyi inceleyen çalışmaların kısıtlı olması açısından sunulan araştırma önem taşımaktadır. Ayrıca siyasal katılım faaliyetlerini inceleyen araştırmalar yönetsel beklentilerin görünür kılınmasına da katkı sunmaktadır. Dolayısıyla bu çalışma vesilesiyle bireylerin siyasal katılım davranışları altında yatan beklentiler toplumsal bir merkezde mi yoksa daha öznel bir daire de mi toplandığı da ortaya koyulacaktır. Sonuçlar seçmenlerin empati düzeylerinin, sosyal medyadaki siyasal katılım davranışlarını negatif yönde etkilediğini göstermektedir. Öte yandan “bilişsel empati”, “algısal empati” ve “politik söylem” alt boyutları arasında negatif yönde anlamlı bir ilişki saptanmıştır. Ayrıca seçmenlerin yaşı arttıkça siyasal katılma davranışlarında bir azalma söz konusudur. Bir diğer dikkat çeken bulgu ise seçmenlerin çevrimiçi olma sürelerinin artması ile birlikte daha fazla politik söylemde bulunmalarıdır.

Anahtar Kelimeler:

EMPATİNİN SİYASAL KATILIM ÜZERİNE ETKİSİ: SEÇMENLERİN SOSYAL MEDYADAKİ KATILIM DAVRANIŞLARINA YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA
2021
Yazar:  
Özet:

Today’s people, becoming increasingly dependent on social mechanisms, have begun to need to understand, know and communicate more each other. Therefore, in social mechanisms, individuals need to gain the ability to look at events and behaviors from the windows of others in order to communicate in peace and peace. Individuals are able to be tolerant and tolerant by getting away from the prejudices and seeing the differences is the basis of communication. Therefore, the concept of empathy that encompasses all these judgments comes at the forefront of the most interested and discussed concepts by researchers. In this context, the objective of the current study is to address the relationship between the levels of empathy of individuals and the behavior of political participation in social media. In this context, the universe of research is formed by the servants. As it is clear from these conceptualizations of empathy, empathy in its essence requires understanding the feelings and thoughts of different people. When it comes to political marks, citizens with a sense of empathy are expected to move together and take social expectations ahead of individual interests. Therefore, it can be assumed that the individual empathy attitudes of voters are an influential factor on political participation behaviors. On the other hand, the research presented is of importance in terms of the limitation of the studies that study the relationship between the concepts of empathy and political participation. Research that studies political participation activities also contributes to the realisation of administrative expectations. Thus, on this occasion of work, the expectations under the political participation behavior of individuals will be revealed whether they are gathered in a social center or in a more subjective apartment. The results show that voters’ levels of empathy have a negative impact on their political participation behavior in social media. On the other hand, a meaningful relationship has been established in the negative direction between the subdimensions of “cognitive empathy”, “algical empathy” and “political speech”. As the age of voters increases, there is a decrease in political participation behavior. Another remarkable conclusion is that the voters have more political speeches along with the increased periods of online being.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İNİF E- DERGİ

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 226
Atıf : 667
2023 Impact/Etki : 0.258
İNİF E- DERGİ