Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
3B YAZICILARIN MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDEKİ UYGULAMALARININ VE POTANSİYELLERİNİN İNCELENMESİ: İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry
Yazar:  
Özet:

3B (3 boyutlu) yazıcılar her geçen gün hayatımıza biraz daha eklemlenmektedirler. Buradaki en önemli etki hiç şüphesiz her geçen gün ucuzlayan fiyatları ve yeni kullanım alanlarının keşfidir. 3B yazıcıların eğitimde özellikle de mesleki ve teknik eğitimde kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. 3B yazıcılar, bu alanda tasarım yapan kimseler için hiç şüphesiz ki fikirleri sanal ortamdan somut bir sonuca dönüştürmeye yarayan önemli araçlardandır. Bu araçlar sayesinde, tasarım sonrası prototipleme aşamasında, öğrenciler türlü kazanımlar elde etmektedirler. 3B modeller ve baskılar ile mesleki ve teknik eğitimde öğrenim gören öğrenciler için anlaşılması güç olan konuların anlatımı da kolaylaşmaktadır. Üretime yönelik çalışmalarda geleneksel talaşlı imalata göre türlü avantajlar barındıran bu araçlar sayesinde, öğrencilerin alanlarına yönelik iş kollarına hazırlanması da kolaylaşmaktadır. Sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye ara elemanları yetiştirme misyonuna sahip meslek yüksekokulları, tasarım ve modelleme konularında öğrencilerine yeterli düzeyde uygulama yaptırarak üretime katkı sağlayabilecek nitelikte gençler yetiştirebileceklerdir. Bu çalışmada, belirtilen misyonu özümsemiş ve köklü bir geçmişe sahip okullardan bir tanesi olan İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi) İskenderun MYO (Meslek Yüksekokulu) bünyesindeki programlarda, 3B yazıcıların kullanım alanları ve potansiyelleri incelenmiştir. Çalışmanın son bölümünde araştırma kapsamında ulaşılan bulgulara yönelik çıkarımlara yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Applications and Potential Of 3d Printers In Vocational and Technical Education: Iskenderun Vocational School Of Higher Education Case
2021
Yazar:  
Özet:

3D printers are being added to our lives more and more every day. The most important effect here is undoubtedly the cheaper prices and the discovery of new areas of use. The use of 3D printers in education, especially in vocational and technical education, is increasing day by day. 3D printers are undoubtedly one of the most important tools for those who design in this field to transform ideas from a virtual environment into a tangible result. Thanks to these tools, students acquire various skills in the post-design prototyping phase. With 3D models and prints, it is also easier to explain subjects that are difficult to understand for students studying vocational and technical education. Thanks to these tools, which have various advantages over traditional machining in production studies, it is also easier for students to prepare for their fields of business. Vocational schools of higher education, which have the mission of training qualified technical staff required by the sector, will be able to train young people who can contribute to production by having their students make adequate practices in design and modeling. In this study, the usage areas and potentials of 3D printers in the departments of Iskenderun Technical University Iskenderun Vocational School of Higher Education, which is one of the schools that have assimilated the stated mission and has a long history, were examined. In the last part of the study, inferences about the findings reached within the scope of the research are given.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 256
Atıf : 259
International Journal of 3D Printing Technologies and Digital Industry