Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 13
UYGULAMADA SIK KARŞILAŞILAN İŞÇİLİK ALACAK VE TAZMİNATLARININ YARGITAY KARARLARI IŞIĞINDA HESAPLANMASI
2021
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bireysel iş hukukunun en merkezi konularından birisini işçilik alacakları ve tazminatları oluşturmaktadır. İş mahkemelerindeki uyuşmazlıkların önemli bir çoğunluğunun tazminat ve alacaklara dair olması bu konunun önemini ortaya koymaktadır. Arabuluculuk sürecinde işçilerin ve vekillerinin hesaplama yapması ve buna uygun bir teklif sunması bu konunun önemini daha da arttırmıştır. Bu çalışma kapsamında öne çıkan işçilik tazminat ve alacakları incelenecektir. Buna göre ilk önce kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, kötüniyet tazminatı ve işe başlatmama tazminatı incelenecektir. Sonrasında ise boşta geçen süre ücreti, fazla çalışma ücreti, hafta tatili ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, yıllık ücretli izin ücreti konuları ele alınacaktır. Konular incelenirken hesaplamaya esas süre ve ücret detaylı şekilde ele alınacaktır. Gösterge süre ve ücret alacak türüne göre farklılık arz edebilecektir. Keza, her bir alacak kalemi için faiz ve zamanaşımı süreleri de incelenecektir. Çalışma boyunca ağırlıklı olarak Yargıtay kararları doğrultusunda hesaplama kriterleri tespit edilecektir. Çalışma sonuç bölümüyle tamamlanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The applicant will receive the employment and the payment of the fees in the application.
2021
Yazar:  
Özet:

One of the most central subjects of the individual business law will be employed and compensated. The fact that a large majority of disputes in business courts are about compensation and receipts shows the importance of this issue. In the process of mediation, the calculation of workers and their agents and the submission of an appropriate offer has increased the importance of this issue. This work will be carried out on the basis of compensation and will be examined. According to this, first will be examined the oldest compensation, the notification compensation, the harm compensation and the unemployed compensation. The following will be discussed on the issues of vacation fees, excess work fees, weekly vacation fees, national holidays and general vacation fees, annual paid vacation fees. During the examination of the subjects, the basis time and fee for the calculation will be discussed in detail. The display will be different depending on the type of time and fee you will receive. It will also be examined the interest and time periods for each pen to receive. During the study, calculation criteria will be determined mainly in accordance with the judgment of the court. The work will be completed with the result section.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 182
Atıf : 554
2023 Impact/Etki : 0.143
Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi