Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
Kur’ân’da Kefâ Kelimesi ve Allah-Kul İlişkisine Dair Bir Değerlendirme
2023
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslâm inancında Allah’a iman konusu önemli olduğu kadar, Allah’a güvenme ve onun sonsuz güç ve kudretine sığınma da o kadar önemlidir. Çünkü Allah, mümin kimsenin dünyasında her konuda güç ve otorite sahibi yegâne varlıktır. Kişinin günlük hayatta gerçekleşen söz konusu bütün aktiviteleri, sadece Allah’a ait olan “Ve kefâ billâhi vekîlâ” (Vekil olarak Allah yeter) gerçeği ile hayat bulmaktadır. Kur’ân-ı Kerim, önceki müşrik toplumlarda çeşitli şekillerde sıkıntı yaşayan peygamberler ve müminlerin, Allah tarafından nasıl desteklendiklerini ve korunduklarını bildirmiştir. Özellikle günümüzde seküler eğitimin etkisinde kalan bazı insanların “deist” davranışlar ekseninde hareket etmeleri dikkati çekmektedir. Bu çalışmada Allah’ın kullarına yeteceği haberi ele alınmış, kefâ kelimesi ve ona müradif kavramlar analiz edilmiş Allah’ın, kendisine güvenen kimseye kol kanat gereceğine işaret eden ayetler değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Word Qefâ In The Context Of Qur'an An Evaluation Regarding God-servant Relationship
2023
Yazar:  
Özet:

Belief in God is as important as the issue of trusting Him and taking refuge in His infinite power and might Islamic faith. Because God is the only being who has power and authority in every matter in a believer's world. All the aforementioned activities of a person in daily life come to life with the truth of "Qefâ Billâhi Vekîlâ” (God is enough as a guarantor) which belongs only to God. The Qur'an has revealed how the prophets and believers, who suffered in various ways in previous polytheist societies, were supported and protected by God. Especially today, who are under the influence of secular education, act on the axis of “deist” behaviors. In this study, the news that God will be sufficient for His servants is discussed, the word Qefâ and the concepts associated with it are analyzed; the verses that indicate that God will take care of those who trust in Him have been evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 376
Atıf : 624
2023 Impact/Etki : 0.054
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi