Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
Matematik Öğrenme Güçlüğü Riski Altındaki Öğrencilerin Matematik Başarısına Yönelik Dijital Oyun Uygulamaları
2024
Dergi:  
Yaşadıkça Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Çalışmada dört işlem tabanlı dijital oyun uygulamalarının matematik öğrenme güçlüğü riski taşıyan öğrencilerin temel matematik becerileri üzerindeki etkisi incelenmiştir. Bu bağlamda çalışma karma araştırma yöntemi olarak tasarlanmıştır. Nicel ve nitel yöntemler, keşfedici bir tasarım şemasını takiben iki ayrı etkileşimli aşamada kullanıldı. Araştırma, Akdeniz bölgesindeki iki ilde iki ilköğretim okulunda öğrenim gören yedi 5. sınıf öğrencisi ile yürütülmüştür. Öğrencilere ön test uygulanmış ve 10 oturumluk müdahale gerçekleştirilmiştir; son olarak uygulamadan sonra son test uygulanmıştır. Katılımcıların ön test ve son teste verdikleri cevaplar analiz edilmiştir. Nicel verilerin analizinde Shapiro-Wilk testi ve Wilcoxon işaretli sıralar testi, nitel verilerin analizinde ise betimsel analiz tekniği kullanılmıştır. Çalışma sonunda öğrenci velileri ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Araştırma sonuçları, müdahalenin öğrencilerin akademik başarılarını olumlu yönde etkilediğini ve velilerle yapılan görüşmelerin de bu sonucu desteklediğini göstermiştir. Araştırma sonunda matematik öğrenme güçlüğü riski taşıyan öğrencilerle yapılan matematik eğitiminin sayılar ve işlemler öğrenme alanında olumlu geri bildirimler verdiği diğer öğrenme alanlarında da uygulamalar yapılmasının yararlı olabileceği söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Yaşadıkça Eğitim Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Yaşadıkça Eğitim Dergisi